Μειώσεις απολαβών δημοσίου – ψάχνουν τη χρυσή τομή

Η κυβέρνηση έχει πάρει αποφάσεις να κινηθεί σε συγκεκριμένη κατεύθυνση για τη διαχείριση του προβλήματος που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δήλωσε στο Τρίτο ο Χάρης Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε γενικές γραμμές η προσέγγιση που η κυβέρνηση εισηγείται βρίσκει σύμφωνους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, εξήγησε, κατατέθηκε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα.
Παράλληλα, είπε ο κύριος Γεωργιάδης, μέσω της Βουλής θα προωθηθούν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα θωρακίζονται αν χρειαστεί και με τροποποίηση του συντάγματος.
Το βασικό χαρακτηριστικό των ρυθμίσεων αυτών, είπε ο υπουργός Οικονομικών, είναι η διατήρηση αυτών που και σήμερα εφαρμόζονται, όπως η σταδιακή κατάργηση των αποκοπών στους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης κοστίζει στο κράτος ένα κόμμα μηδέν έξι δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αναδρομική καταβολή των μισθών.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Δύσκολη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται να συζητήσει τις τελικές εισηγήσεις της κυβέρνησης και ότι στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση σε συμφωνία.
Επεσήμανε επίσης ότι τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί το 2012 αφορούσαν και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Θα ήταν άδικο, πρόσθεσε, τα μέτρα αυτά να καταργηθούν μόνο για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να παραμείνουν για τους υπόλοιπους εργαζομένους.
Σχολιάζοντας εξάλλου το σκεπτικό της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου είπε ότι είναι σεβαστή, διερωτήθηκε ωστόσο γιατί ο μισθός και η σύνταξη αποτελούν ιδιοκτησία, επισημαίνοντας ότι
το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν εξαιρέσεις για περιορισμό αυτού του δικαιώματος.
Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το δικαίωμα ιδιοκτησίας να μην ισχύει και για τις καταθέσεις στις τράπεζες.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:23

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.