Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %14 %869 %2019 %21:%Μαρ

Μεγαλύτερες διαστάσεις θα πάρει η παρουσία της Exxon Mobil στην Ανατολική Μεσόγειο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγαλύτερες διαστάσεις αναμένεται ότι θα πάρει το επόμενο χρονικό διάστημα η παρουσία της Exxon Mobil στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι της εταιρείας συζήτησαν με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, το ενδεχόμενο ο αμερικανικός κολοσσός να συμμετάσχει στο νέο γύρο αδειοδότησης για τεμάχια της ισραηλινής ΑΟΖ, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα από την Exxon Mobil έχει ήδη επισκεφθεί αρμόδιο κέντρο στα Ιεροσόλυμα, όπου ενημερώθηκε για τα υποθαλάσσια πετρώματα και τα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής, στην οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν τεράστια αποθέματα που φτάνουν τα 75 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 6,6 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Σε ανάλυσή του, το πρακτορείο Ρώητερς αναφέρεται στην πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Exxon Mobil. Κάνει, επίσης, λόγο για λεκάνη-θησαυρό στην Ανατολική Μεσόγειο, που αναδεικνύεται σε μια από τις βασικές περιοχές ενδιαφέροντος για γεωτρήσεις ανά το παγκόσμιο.

Πηγή: ΡΙΚ