ΠτΔ: Ενημερώθηκα για την κατάσταση του Συνεργατισμού στις 19 Ιανουαρίου

Στις 19 Ιανουαρίου του 2018 ενημερώθηκε για την κατάσταση στον Συνεργατισμό από τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη στη Χαραυγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, η κυρία Γιωρκάτζιη κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο αναφερόταν ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θεωρούσε την Συνεργατική ως Τράπεζα υψηλού κινδύνου και ότι η βιωσιμότητα της ήταν προβληματική αν δεν βελτιωνόταν τάχιστα η κατάσταση με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.
Ερωτηθείς εάν ο Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωνε τον ίδιο και το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι όλα γίνονταν με διαφάνεια.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά που έγινε από την ερευνητική επιτροπή, τονίζοντας ωστόσο ότι στο πόρισμα υπάρχουν αντιφάσεις.
Απέρριψε τα περι πολιτικών ευθύνων του Χάρη Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι ο Συνεργατισμός κατέληξε το 2013 εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανέρχονταν σε επτά δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όλες οι αμαρτίες έγιναν πριν από το 2013.
Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες των κομμάτων πριν από το 2013 και τον τρόπο που λειτουργούσαν τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.
Κάνοντας και αυτοκριτική όπως είπε, τόνισε ότι δίνονταν κανονικές πολιτικές μάχες για το ποιός θα ελέγξει το πιστωτικό ίδρυμα της κοινότητας του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέρριψε ευθύνες και στη βουλή για τις αλλαγές που επέφερε στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις, οι οποίες πρόσθεσε, δεν επέτρεψαν στο συνεργατισμό να ανακτήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Εκανε επίσης αναφορά στην ψιθυρολογία που αύξησε τις εκροές.
Κληθείς να εξηγήσει το παράδειγμα με τον ασθενή-Συνεργατισμό, ο πρόεδρος απέρριψε ότι η κυβέρνηση έδειξε αμέλεια και άφησε τον ασθενή να αποβιώσει.
"Δείξαμε τη μεγιστη δυνατή επιμέλεια με φάρμακα, ξοδέψαμε χρήματα, φέραμε νέα μηχανήματα αλλά τα ζωτικά του όργανα, ήταν ήδη νεκρά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου/Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.