Νομική Υπηρεσία: Εμπεριστατωμένη η έκθεση της Επιτροπής

Η Νομική Υπηρεσία χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη» την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα, με ξεκάθαρα ευρήματα τόσο για τους λόγους κατάρρευσης όσο και σε ποίους καταλογίζει ευθύνες.

Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της έκθεσης, η Νομική Υπηρεσία διευκρινίζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, ότι η Ερευνητική Επιτροπή διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της εμπλοκής του Υπουργικού Συμβουλίου και/ή μελών του στα υπό εξέταση θέματα.
Οι Όροι Εντολής της Επιτροπής, όπως αναφέρει,  ήσαν σαφώς καθορισμένοι και εκινούντο γύρω από ένα κεντρικό άξονα:  Την διακρίβωση των αιτίων που οδήγησαν στην κατάρρευση και την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και υπαιτίων γι΄αυτήν.
Με την ογκώδη και ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη Έκθεση της, αναφέρει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η Ερευνητική Επιτροπή κατέληξε σε ξεκάθαρα ευρήματα τόσο για τους λόγους κατάρρευσης, όσο και σε ποίους καταλογίζει ευθύνες.
Το θέμα της αποδοχής και της ανάληψης ή μη αυτών των ευθυνών από τα πρόσωπα στα οποία αυτές καταλογίζονται, δεν είναι θέμα που αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία, προστίθεται.  
Ο ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα, συνεχίζει η ανακοίνωση, περιορίζεται στην εξέταση του συλλεγέντος υλικού, έτσι ώστε να διακριβωθεί κατά πόσο με βάση κάποια από τα ευρήματα της Επιτροπής, δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων, ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.
Θα εξεταστεί επίσης, όπως αναφέρει, το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε αστικών αδικημάτων, τα οποία έχουν προκαλέσει οικονομική βλάβη στη Δημοκρατία, και πάλι ανεξάρτητα από το αν αυτά συνέβαλαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.
Αυτός είναι ο πολύ περιορισμένος ρόλος της Νομικής Υπηρεσίας τον οποίο έχει αναλάβει με κάθε υπευθυνότητα και σε καμμιά περίπτωση δεν μετατοπίζεται στην Υπηρεσία το γενικότερο βάρος υπόδειξης ή τιμωρίας ενόχων για οποιεσδήποτε άλλες ευθύνες που έχουν καταδειχθεί για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα μέσω της Έκθεσης καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.