Ανοικτή η νομική οδός για όσους θέλουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Cobalt

Ανοικτή παραμένει η νομική οδός, για όσους θέλουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Κόπαλτ Εαρ, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία ενημέρωσε εκτάκτως την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Ο κυρία Αναστασιάδου, ανακοίνωσε ότι θα έχει και συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και για τα δικαιώματα του κράτους, χωρίς να αποκαλύπτει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η Δημοκρατία.

Η Υπουργός Μεταφορών, ανέφερε ότι υπήρξε προσωρινή αύξηση των τιμών των εισιτηρίων. Ωστόσο επανέρχεται η ομαλότητα και ήδη στις κρατήσεις Νοεμβρίου, επήλθε μείωση των τιμών.
Εκτιμά ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα επανέλθει η ομαλότητα και το κενό που δημιούργησε ηCobalt θα καλυφθεί πλήρως μέχρι το καλοκαίρι, όταν θα αρχίσει η τουριστική περίοδος.

Η κυρία Αναστασιάδου, τόνισε ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόνοια για εγγυήσεις στην λειτουργία των αεροπορικών εταιριών, κάτι για το οποίο έθεσαν θέμα βουλευτές.

Κατά την συνεδρία αποκαλύφθηκε η πορεία προς το κλείσιμο της εταιρίας, από τον Πρόεδρο της Αρχής Αδειοδότησης ΑΤΛΑΣ Αλέκο Μιχαηλίδη.

• Από τον περασμένο Ιούνιο κλήθηκε η εταιρία να καταθέσει στοιχεία για την χρηματο-οικονομική βιωσιμότητα της, δεδομένου ότι είχε σημαντικές ζημιές το 2016 και το 2017, παρόλες τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπήρχε ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων.
• Κλήθηκαν οι κινέζικοι επενδυτές να έλθουν στην Κύπρο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο οι κινέζοι έστειλαν ένα βρετανό διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος όχι μόνο δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, αλλά συμπεριφέρθηκε και με υποτιμητικό τρόπο στην Αρχή.
• Δόθηκε πίστωση χρόνου στην Cobalt μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, να ενημερώσει την Αρχή για το πλάνο βιωσιμότητας για τους επόμενους 12 μήνες.
• Πριν μερικές μέρες, η εταιρία η οποία ενοικιάζει τα αεροσκάφη στην Cobalt, καθήλωσε δύο αεροσκάφη, αφού δεν καταβλήθηκαν τα ενοίκια. Η Cobalt, ύστερα από δύο μέρες πλήρωσε το ενοίκιο και τα αεροσκάφη αποδεσμεύτηκαν. Το γεγονός έθεσε σε συναγερμό την Αρχή Αδειοδότησης.
• Την περασμένη Τετάρτη το πρωί η Cobalt ενημέρωσε την Αρχή ότι βρέθηκε επενδυτής και ότι υπογράφηκαν τα συμβόλαια.
• Το μεσημέρι η Υπουργός Μεταφορών, ενημερώθηκε ότι ναυάγησε η συμφωνία και έγινε δίωρης σύσκεψη για να μελετηθούν τρόποι ομαλού κλεισίματος της εταιρίας.
• Το βράδυ της ίδιας μέρας, η εταιρία χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να ενημερώσει το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει η ίδια την λειτουργία της.
Ο Αλέκος Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε το κλείσιμο και όχι την αναστολή του πτητικού της προγράμματος, κάτι το οποίο θεώρησε αντιφατικό να ζητούν δεύτερη ευκαιρία.
Σημείωσε ότι μπορούν αν επιθυμούν στο μέλλον να υποβάλουν αίτηση για νέα άδεια και οι διαδικασίες θα είναι πολύ σύντομες.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, δήλωσε ότι η Cobalt έκλεισε λόγο της επιθυμίας των κινέζων να διατηρήσουν κεφάλαια στην χώρα τους, μετά τις κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν στην Κίνα.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΡΙΚ βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.