Υπ. Συγκοινωνιών: Είχε δοθεί πίστωση χρόνου στη Cobalt

Είχε δοθεί πίστωση χρόνου στην Cobalt από την αρμόδια αρχή αλλά το κλείσιμο της εταιρείας ήταν αναπόφευκτο μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον επενδυτή και την απόσυρση του ενδιαφέροντος του ανέφερε στην εκπομπή μας η υπουργός μεταφορών.

Η κυρία Αναστασιάδη είπε ότι η αρμόδια αρχή αδειοδότησης έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της από χθες. Ερωτηθείς για τις αιχμές που άφησε η εταιρεία ότι κάποιοι από την αρχή δεν ήθελαν την ύπαρξη της, η κυρία Αναστασιάδη ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και ότι ήταν δίπλα στην εταιρεία στις δύσκολες στιγμές. 

Κακές νοοτροπίες και κακή οικονομική διαχείριση οδήγησαν στο κλείσιμο της εταιρίας Cobalt, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η εταιρία είχε παράθυρα ευκαιρίας τους τελευταίους μήνες, αλλά με την έκδοση της ανακοίνωσής της δεν άφησε κανένα παράθυρο ανοικτό. Αναφορά έκανε ο κύριος Μιχαηλίδης στην απομάκρυνση του γενικού διευθυντή της εταιρίας και στην αντικατάστασή του από αρχιπιλότο. Ο προηγούμενος γενικός διευθυντής, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, μετέτρεψε την Cobalt σε μια αξιόπιστη εταιρία, προσθέτοντας ότι ο αντικαταστάτης του δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εταιρίας.

Είπε ακόμη ότι την τελευταία εβδομάδα η αρχή αδειών ήταν σε επαφή με την εταιρία ώστε σε περίπτωση που αυτή θα έκλεινε να γινόταν προγραμματισμός για επαναπατρισμό των επιβατών, αλλά η ειδοποίηση, τελικά, δεν ήταν έγκαιρη.

Ερωτηθείς για τους επιβάτες, ο κύριος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι χθες υπήρξαν δυσκολίες γιατί ο κόσμος ξαφνιάστηκε, αλλά εξυπηρετήθηκαν πολλοί και σήμερα θα εξυπηρετηθούν κι άλλοι. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ανέλαβε να καλύψει κάποιο κόστος. Αποτελεί ηθική υποχρέωση του κράτους να καλύψει τον επιβάτη που θέλει να επαναπατριστεί, πρόσθεσε.
Ανέφερε, τέλος, ότι με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας δημιουργείται κάποιο κενό καθώς η Cobalt είχε σεβαστό ποσοστό της αεροπορικής κίνησης της Κύπρο, αλλά ότι αυτό σύντομα θα καλυφθεί από άλλες εταιρίες.

Πηγή: ΡΙΚ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.