Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %12 %622 %2018 %16:%Οκτ

Υπόθεση Λαϊκής: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένοχους έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και τους τέσσερις κατηγορούμενους στην ποινική υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και ο Μάρκος Φόρος, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κρίθηκαν ένοχοι και στις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.
Η πρώτη κατηγορία αφορά το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη το αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης.
Και οι τέσσερις κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα 330 εκατομμύρια ευρώ και παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει τον Σεπτεμβριο του 2011.
Με την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστηριο ανακοίνωσε ότι η αποφαση ειναι ομοφωνη και μακροσκελής.
Μεταξυ αλλων αναφέρει ότι και οι τεσσερις γνώριζαν ότι υπήρχε απομείωση υπεραξίας και όιτ υπήρχε πρόθεση συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη από καθε κατηγορούμενο.
Και οι τεσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι υπο όρους μέχρι την επιβολή της ποινής.
Στις 17 Οκτωβρίου ορίστηκε ακρόαση για μετριασμό της ποινής τους.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιαδου

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %12 %663 %2018 %17:%Οκτ