To ΔΕΕ αναπέμπει στο ΓΔΕΕ υπόθεση καρτέλ σε μικροκυκλώματα πιστωτικών καρτών

Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να αναπέμψει στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ υπόθεση σύμπραξης (καρτέλ) στην αγορά μικροκυκλωμάτων για κάρτες προκειμένου αυτό να εκτιμήσει την αναλογικότητα του προστίμου που επιβλήθηκε, και απορρίπτει ταυτόχρονα αίτηση αναιρέσεως που υπέβαλε η Philips.


Το ΔΕΕ κρίνει ότι  "προς εκπλήρωση των επιταγών του ελέγχου πλήρους δικαιοδοσίας όσον αφορά το πρόστιμο, ο δικαστής της Ένωσης υποχρεούται να εξετάσει κάθε νομική ή πραγματική αιτίαση με την οποία προβάλλεται ότι το ύψος του προστίμου δεν είναι ανάλογο προς τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της παράβασης".

Το Δικαστήριο επισημαίνει ότι, "όπως προκύπτει από την επίδικη απόφαση, η Κομισιόν διαπίστωσε την ύπαρξη ενιαίας και διαρκούς παράβασης λόγω των έντεκα διμερών επαφών μεταξύ της Infineon και της Samsung και της Renesas".

Το Δικαστήριο κρίνει ότι, μολονότι, για την εκτίμηση της σοβαρότητας της παράβασης και για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, το Γενικό Δικαστήριο δεν υποχρεούται να στηριχθεί στον ακριβή αριθμό των διμερών επαφών, εντούτοις το στοιχείο αυτό μπορεί να αποτελεί ενδεικτικό, μεταξύ άλλων, στοιχείο επί του ζητήματος αυτού.

Συνεπώς, το Γενικό Δικαστήριο έπρεπε, προκειμένου να μην υποπέσει σε παράβαση ως προς την έκταση της αρμοδιότητάς του πλήρους δικαιοδοσίας, να απαντήσει στο επιχείρημα της Infineon, κατά το οποίο η Κομισιόν παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας καθορίζοντας το ύψος του επιβληθέντος προστίμου χωρίς να λάβει υπόψη τον περιορισμένο αριθμό επαφών στις οποίες είχε συμμετάσχει η Infineon.

Το Δικαστήριο αναπέμπει την υπόθεση ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου "προκειμένου αυτό να εκτιμήσει την αναλογικότητα του ύψους του επιβληθέντος προστίμου σε σχέση με τον αριθμό των επαφών που ελήφθησαν υπόψη σε βάρος της Infineon, εξετάζοντας ενδεχομένως αν η Κομισιόν απέδειξε την ύπαρξη των έξι επαφών για τις οποίες το Γενικό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί".

Στη δε υπόθεση C-98/17 P Koninklijke Philips NV και Philips France, το Δικαστήριο της ΕΕ απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως στο σύνολό της.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:29

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.