Πρόσκληση ΙΠΕ σε start - ups για χρηματοδότηση €7,6 εκ.

Με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων και των νεοσύστατων (start-ups) επιχειρήσεων καθώς και τον εμπλουτισμό του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος με περισσότερες καινοτόμες και ερευνητικά δραστήριες επιχειρήσεις, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), προχώρησε στην προκήρυξη τριών νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού €7.625.000.

 
Ειδικότερα, όσες επιχειρήσεις επιλεγούν για να συμμετάσχουν στα προγράμματα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και «Έρευνα στις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις» του ΙΠΕ, τα οποία απευθύνονται σε μικρομεσαίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις αντίστοιχα, θα πρέπει να εμπλακούν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία ή την ουσιαστική βελτίωση νέων προϊόντων, υπηρεσιών και μεθόδων παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας με την προοπτική εμπορικής αξιοποίησης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΠΕ, η μέγιστη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται στις €200.000 ανά έργο, ενώ οι νεοσύστατες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι €75.000 ανά έργο.
 
Η καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης και για τα δύο προγράμματα είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2018.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας/Τεχνογνωσίας», κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε διερεύνηση των πιθανών βιομηχανικών εφαρμογών μιας τεχνολογίας/τεχνογνωσίας, πριν την έναρξη ενός εκτεταμένου ερευνητικού έργου.
 
Για το εν λόγω πρόγραμμα, η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €25.000 ενώ οι προτάσεις που θα τύχουν χρηματοδότησης θα επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας υποβολής στο ΙΠΕ, με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί επιλέξιμες για χρηματοδότηση στη βάση επιστημονικής αξιολόγησης. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την 29η Μαΐου 2020, ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πρόσκλησης.
 
Η υποβολή των προτάσεων και για τα τρία Προγράμματα θα γίνεται μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ http://www.research.org.cy.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (2)
21:23
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (1)
21:19
37η Παγκύπρια Έρευνα Πολιτικής Κουλτούρας & Εκλογική Συμπεριφορά
21:13
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
16:07
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.