Aύριο το περίγραμμα του ΕΣΤΙΑ, εκτιμά ο Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών

Την εκτίμηση πως μέχρι την έναρξη της αυριανής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η Βουλή θα έχει ενώπιον της το βασικό περίγραμμα του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και τον φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου.



Τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, πρόταξαν την αντίληψη που υπήρξε στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών ότι σήμερα θα είχαν ενώπιον τους το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο, όπως είπαν, θα πρέπει να εξεταστεί ως πακέτο με τα νομοσχέδια για βελτίωση του πλαισίου για μείωση των ΜΕΔ.

Επίσης, και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως η αντίληψη της ήταν ότι το σχέδιο θα βρισκόταν στη Βουλή σήμερα το πρωί είτε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο είτε όχι.

Ο Διευθυντής του τμήματος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του ΥΠΟΙΚ, Ανδρέας Χαραλάμπους είπε πως τόσο το σχέδιο ΕΣΤΙΑ όσο και το σχέδιο λειτουργίας του φορέα διαχείρισης ΜΕΔ είναι έτοιμα.

«Και τα δύο σχέδια είναι έτοιμα, υπάρχει μια διαδικασία, θα ενημερώσουμε τον Υπουργό, Το πλαίσιο του φορέα, το σχέδιο ΕΣΤΙΑ είναι έτοιμα, θα ενημερωθεί ο Υπουργός και θα καταθέσει στο Υπουργικό», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε από την πλευρά του πως «για μας είναι όλα τα θέματα συσχετιζόμενα. Και άρα, εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον φορέα, θέλουμε να γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, θέλουμε να δούμε αυτά τα πράγματα συνολικά διότι είναι όλα πτυχές του ιδίου προβλήματος».

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής του κόμματος, Άριστος Δαμιανού είπε πως στη σύσκεψη αρχηγών την Παρασκευή, «είχαμε την εντύπωση ενώπιον της επιτροπής μαζί με τα νομοσχέδια βελτίωσης του πλαισίου διαχείρισης των ΜΕΔ, θα είχαμε μια συγκεκριμένη ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι συγκεκριμένης αξίας και για το ΕΣΤΙΑ και τον οποιοδήποτε άλλο φορέα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να μπει σε συζήτηση για τα δύο προγράμματα που θα είναι ως αντιστάθμιση των άλλων νομοσχεδίων», είπε.

«Εκτιμώ ότι πριν τις 10:30 αύριο θα έχουμε αυτό που ήταν η κατανόησή μας και στη σύσκεψη αρχηγών και στην Ολομέλεια», απάντησε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να το ακούσει η κυβερνητική πλευρά.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.