Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %19 %213 %2018 %07:%Ιουν

Ελληνική: Η αποδοχή της προσφοράς μας καθιστά ηγέτιδα τράπεζα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αποδοχή της τελικής προσφοράς για τον Συνεργατισμό, εδραιώνει την Ελληνική ως ηγετική τράπεζα στον τομέα λιανικής τραπεζικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, υπογράμμισε αργά χθές βράδυ η τράπεζα σε ανακοίνωση της.
Ενημερώνει ότι χθές το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο κεφαλαιοποίησης, το οποίο και κατατέθηκε στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι η απόκτηση της Συνεργατικής αφορά ισολογισμό μεγέθους 10 κόμμα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Οπως σημειώνει η Ελληνική, ο ισολογισμός αποτελείται από χαρτοφυλάκιο κυρίως εξυπηρετούμενων δανείων τεσσάρων κόμμα έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, ομόλογα τεσσάρων κόμμα ενός δισεκατομμυρίων ευρώ της Κυπριακής κυβέρνησης, ένα κόμμα έξι δισεκατομμύρια σε μετρητά, εννέα κόμμα επτά δισεκατομμύρια σε καταθέσεις πελατών και ορισμένες άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία. Οι οροι της απόκτησης, οπως αναφέρει, περιλαμβάνουν σχέδιο προστασίας περιουσιακών στοιχείων που παρέχεται από τη Συνεργατική, της οποίας οι υποχρεώσεις θα είναι εγγυημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το σχέδιο θα καλύψει μέρος του δανειακού χαρτοφυλακίου, οπως μισό δισεκατομμύριο σε μή-εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και δύο κόμμα ένα δισεκατομμύρια σε δάνεια υψηλού κινδύνου, για μελλοντικές απρόβλεπτες ζημιές.
Η Ελληνική Τράπεζα σημειώνει ότι προσφέρθηκε να καταβάλει στη Συνεργατική 74 εκατομμύρια σε μετρητά ως αντίτιμο για την απόκτηση. Δηλώνει ότι η ισχυρή θέση ρευστότητας της επέτρεψε υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης για απορρόφηση του συνόλου των καταθέσεων πελατών και ρευστότητα στους καταθέτες.
 
Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς