Οι μέτοχοι της ΣΚΤ ενέκριναν την πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας

Την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας αποφάσισε τη Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, "σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 15ης Ιουνίου 2018, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ενημερώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη στις 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 1830 αποφάσισε την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος".
Προστίθεται ότι "η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων".
Στο μεταξύ προχωρεί και το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων του συνεργατισμού.
Αύριο, στις 3 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ με την ηγεσία της Συνεργατικής για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού μετά την εξαγορά.
Την Παρασκευή οι συντεχνίες ζήτησαν και έλαβαν στοιχεία από τη διεύθυνση του συνεργατισμού, τα οποία επεξεργάστηκαν και αύριο θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας για εξαγορά του υγιούς κομματιού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, πρέπει να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για συγκατάθεση.
Θα αποσταλεί, επίσης, στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αποφασίσει κατά πόσο η συνεισφορά των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του κράτους προς τη Συνεργατική δεν εμπίπτει στη μη επιτρεπόμενη κατηγορία της κρατικής ενίσχυσης.
Όσον αφορά την Ελληνική Τράπεζα, στα επόμενα 24ωρα πρέπει να γίνει ο καταρτισμός των μετόχων. Θα ακολουθήσει στις 11 Ιουλίου γενική συνέλευση, η οποία θα επικυρώσει την πρόταση καθώς και την αύξηση του κεφαλαίου.
Ο Συνεργατισμός μπαίνει σε διαδικασία 15 μηνών μεταβατικής περιόδου, οδηγώντας ουσιαστικά στην ομαλή μετάβαση στη νέα δομή της Ελληνικής Τράπεζας. Στο διάστημα αυτό θα μειωθούν τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού από 176 σε 72 και θα γίνει η μεταφορά χιλίων-εκατόν εργαζομένων στην Ελληνική.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:24

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.