Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %18 %269 %2018 %08:%Ιουν

ΥΠΟΙΚ στο Τρίτο του ΡΙΚ για Ελληνική- Συνεργατισμό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια τα οποία ανέρχονται σε 150 εκατομμύρια εύρω για να αποκτήσει μέρος του Συνεργατισμού, δήλωσε ο Υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιαδης.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ως πιο δύσκολο κομμάτι της συμφωνίας την απόκτηση από το κράτος μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας επτάμιση δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα μεταφερθούν στον φορέα ο οποίος θα δημιουργηθεί και από τον οποίον  το κράτος προσβλέπει ότι  θα έχει έσοδα.
Αναφορικά με τις επικρίσεις εναντίον της  κυβέρνησης για την πολιτική της στο θέμα του Συνεργατισμού, και  για το γεγονός ότι πριν απο ενα χρόνο υποστηριζε εισαγωγή του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ, ο Χαρης Γεωργιάδης υποστήριξε οτι η απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου ήταν σωστή όμως σκονταψε στις εποπτικες αρχές οι οποίες ,δεν το αποδέκτηκαν.
Οι όροι που επιβληθηκαν απο την  αποφαση της Ευρωπαϊκης Ένωσης   για την τραπεζική ενωση ανετρεψαν τους σχεδιασμούς  της κυβερνηση ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης.
Τελος σε σχέση με το μέλλον των εργαζομένων  στο συνεργατισμό ο Υπουργός οικονομικών αναφερε ότι θα καταβληθεί  προσπάθεια, μεσω ενός ελκυστικού πακέτου για εθελούσια αφυπηρέτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %18 %277 %2018 %08:%Ιουν