Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %10 %551 %2018 %15:%Ιουν

Δισεκατομμύρια κόστος για τους φορολογούμενους η πώληση του Συνεργατισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ακόμα μεγαλύτερο κόστος πώλησης του Συνεργατισμού με επιπτώσεις στο φορολογούμενο πολίτη, αναφέρεται πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κράτος θα πρέπει να καλύψει το χρηματοδοτικό έλλειμμα που προκύπτει μεταξύ των καταθέσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και των εξυπηρετούμενων δανείων τεσσεράμισυ δισεκατομμυρίων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία φαίνεται να καταλήγουν στην Ελληνική Τράπεζα. Τέσσεαρα δισεκατομμύρια θα καλυφθούν από κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν για στήριξη του Συνεργατισμού. Το κενό, το οποίο παραμένει, υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία θα παραχωρηθούν κρατικές εγγυήσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο ότι η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί οικονομικά σε ότι αφορά την συγχώνευση του Συνεργατισμού δήλωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στην εξεύρεση του επενδυτή επισημαίνοντας πως προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση και στοιχεία οι οποιεσδήποτε κριτικές δεν ωφελούν . Θα αναμένουμε είπε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων , να αξιολογήσουμε την απόφαση και να δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και προκλήσεις. Ο κ Νεοφύτου κάλεσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της καθώς από τη μια αναφέρουν ότι χρειάζεται η στήριξη των δανειοληπτών από το κράτος και από την άλλη κάνουν λόγο για οικονομικό κόστος. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Από τη μια είπε καλούν το κράτος να στηρίξει τα φτωχά εισοδηματικά στρώματα και από την άλλη διαμαρτύρονται ότι θα υπάρξει οικονομικό κόστος. Ο Κ Νεοφύτου τόνισε πως θέση του ΔΗΣΥ είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των όσων πραγματικά δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δάνεια τους όμως ανέφερε θα είμαστε σκληροί έναντι των στρατηγικών κακοπληρωτών. Γιατί πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα , είπε , στην κοινωνία ότι κάποιος σε αυτό το πολιτικό σύστημα νοιάζεται και για τους συνετούς πολίτες, το συνετό φορολογούμενο και το συνετό δανειολήπτη που στερείται για να είναι συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων του.

Πηγή: Φιλελεύθερος, Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %10 %636 %2018 %17:%Ιουν