Στην αξιολόγηση των ενδεχόμενων κινδύνων στην αναπτυξιακή της πορεία προχώρησε η ΑΗΚ

Στην αξιολόγηση των ενδεχόμενων  κινδύνων αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην αναπτυξιακή της πορεία προχώρησε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με την ενεργό συμμετοχή όλων των διευθυντικών της στελεχών και με τη βοήθεια εξωτερικού εμπειρογνώμονα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει ότι «από το έργο προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω συστηματικής παρακολούθησης διαφόρων θεμάτων, που σχετίζονται με δραστηριότητες της ΑΗΚ, με σκοπό την επίτευξη ενός συνολικού αειφόρου οφέλους».

Προσθέτει ότι «μέσω μιας ενιαίας προσέγγισης, έγινε αναλυτική καταγραφή των ενδεχόμενων κινδύνων και των προκλήσεων που δημιουργούνται για την ΑΗΚ από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον καθώς και των μέτρων που σήμερα λαμβάνονται προληπτικά για την αποτελεσματική διαχείρισή τους».

Το έργο διενεργήθηκε κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2018 με τη συμβολή του Συμβούλου Διαχείρισης Κινδύνων και Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, CIA, CFSA, CCSA, CFE.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΑΗΚ στην ανακοίνωσή της «η συστηματική και προληπτική διαχείριση των ενδεχόμενων κινδύνων βρίσκεται πλέον στον πυρήνα διαχείρισης της στρατηγικής της».

Τέλος, «υπηρετεί την απαίτηση απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και την προϋπόθεση μιας σταθερής πορείας βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στην κοινωνία και στο περιβάλλον».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.