ΚΟΤ – Hermes: Ενδείξεις για διατήρηση τουριστικής δυναμικής και συνδεσιμότητα

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα που προκύπτουν για την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου, τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για τα προκαταρκτικά σχέδια για το 2019, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε κοινή αντιπροσωπία της Hermes Airports και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων, στο πλαίσιο του Φόρουμ “Routes Europe 2018”, το οποίο φέτος, πραγματοποιήθηκε στο Bilbao της Ισπανίας.


 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Hermes και του ΚΟΤ, όπως διαφάνηκε από τις συναντήσεις, η ανοδική πορεία που ήδη καταγράφηκε για τη χειμερινή τουριστική περίοδο, θα συνεχιστεί με θετικό ορίζοντα ανάπτυξης και για την καλοκαιρινή περίοδο, που άρχισε από την 1η Απριλίου 2018.
 
«Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το έντονο δυνητικό ενδιαφέρον από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών για περαιτέρω διεύρυνση των προγραμμάτων τους προς την Κύπρο, το καλοκαίρι του 2019», προσθέτουν Hermes και ΚΟΤ, σημειώνοντας ότι ο προγραμματισμός των πλείστων αεροπορικών εταιρειών για το ερχόμενο καλοκαίρι, βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο «με τις  ενδείξεις να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές».
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξίσου σημαντική διαπίστωση, είναι ότι παρά την ανάκαμψη ανταγωνιστικών προς την Κύπρο τουριστικών προορισμών, όπως για παράδειγμα, αυτών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, εντούτοις, το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και ελκυστικό και ως εκ τούτου, αρκετοί  αερομεταφορείς, συνεχίζουν να κατατάσσουν τη χώρα μας, πολύ ψηλά στη λίστα επιλογών που προσφέρουν στους πελάτες τους.  
 

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποίησε η κοινή αντιπροσωπία Hermes – K.O.T. στο φόρουμ των “Routes Europe 2018”, εντοπίστηκαν επίσης, καινούργιες και επιπρόσθετες ευκαιρίες ενδυνάμωσης και εμπλουτισμού της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με νέους προορισμούς πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής.
 

Εκ μέρους της Hermes Airports, η Ανώτερη Διευθύντρια Ανάπτυξης Αεροπορικών θεμάτων, Μαρία Κουρούπη, επισήμανε σε δήλωση της ότι «το πιο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε στα Routes Europe 2018, είναι το γεγονός, ότι πλέον, δείχνει να εδραιώνεται και να σταθεροποιείται το αυξητικό τουριστικό ρεύμα των τελευταίων ετών».
 
Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Μαρίνος Μενελάου, τόνισε σε δήλωση του ότι «διαπιστώθηκε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η πολύ καλή εικόνα της τουριστικής Κύπρου, σε σχέση με τον σημαντικότερο παράγοντα της αεροπορικής προσβασιμότητας και συνδεσιμότητας, απαραίτητα στοιχεία για την εδραίωση των ιστορικά ψηλών επιδόσεων της τουριστικής μας βιομηχανίας, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια».
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.