«Aπό τα δημοσιονομικά ελλείμματα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα»

Η Κύπρος πέρασε «από τα δημοσιονομικά ελλείμματα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα», είπε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, γεγονός που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, δίνει την ευχέρεια στο κράτος και στην Κυβέρνηση να δίνει μερίσματα από τα αποτελέσματα της οικονομίας σε κοινωνικά ευαίσθητες και άλλες ομάδες του πληθυσμού που πλήγηκαν με βαρύ κόστος από την κρίση.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, με τον Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή και τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα οικονομίας, καθώς και συνεργάτες. Οι δύο άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, αλλά και την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.
 
«Εδώ στην Κύπρο την κρίση τη μετατρέψαμε σε μια μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, να διορθώσουμε λάθη, να εξυγιάνουμε την οικονομία» είπε. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, η οικονομία κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα «ήταν και παραμένει διαχρονικά το ανιδιοτελές στήριγμα των εθνικών μας αγώνων» και ευχήθηκε να τελειώσει αυτή η μακρόχρονη μνημονιακή περίοδος και «με σταθερά βήματα μπροστά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον και για την Ελλάδα».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι με τον κ. Νεοφύτου συζήτησαν και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, με τον βουλευτή της ΝΔ να εκφράζει παράλληλα τη «στέρεη και διαρκή» στήριξη προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 
Συνεχάρη ακολούθως την κυπριακή Κυβέρνηση και τους πολίτες «οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα με βιώσιμο τρόπο από τα μνημόνια». Αυτό, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, είναι το στοίχημα και για την Ελλάδα, η έξοδός της με βιώσιμο τρόπο από την κρίση.
 
Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της μείωσης φορολογικών συντελεστών, υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Κώστας Κόλλιας και ο Καθηγητής Dean Business School του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Δρ. Γιώργος Μπούστρας.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.