Γ. Λακκοτρύπης: Ανανεώθηκαν 3ετής συμβάσεις με βρετανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σε ανανέωση των τριετών συμβάσεων με διοργανωτές ταξιδιών από τη Βρετανία, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην τουριστική κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες, προέβη η κυπριακή αντιπροσωπεία στο φετινό World Travel Market του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής της αποστολής Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπης είπε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης την Τρίτη ότι η εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του ήταν πως οι βρετανικές εταιρείες έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένες από τη βελτίωση στο τουριστικό προϊόν και από τις εμπειρίες που προσφέρει η Κύπρος στους πελάτες τους.

«Φαίνεται λοιπόν ότι τα  επιτεύγματα των τριών τελευταίων ετών θα διατηρηθούν προχωρώντας στο 2018, αλλά και ότι θα ενισχυθεί η κίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο, που είναι το μεγάλο μας στοίχημα, κρίνοντας από την αύξηση της χωρητικότητας ως προς τις αεροπορικές θέσεις για το χειμώνα 2017-2018», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι από το χειμώνα της περιόδου 2013-14 έως το χειμώνα του 2016-17 η αύξηση στις αφίξεις έφτασε σχεδόν στο 66%, αν και σε συγκριτικά μικρά απόλυτα μεγέθη (από χονδρικά 300 σε περίπου 500 χιλιάδες επισκέπτες). «Επιδίωξή μας με βάση τη μελέτη στρατηγικής», είπε ο υπουργός, «είναι μέχρι το 2030 το 40% των επισκεπτών να έρχονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι δεν έχουν εκλείψει οι προκλήσεις, όπως κυρίως η αβεβαιότητα που επικρατεί ως αποτέλεσμα της πορείας προς το Brexit, η οποία επηρεάζει αρνητικά για τον κυπριακό τουρισμό την ισοτιμία στερλίνας-ευρώ. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος προσπαθεί να δώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη «προβλεψιμότητα» στους Βρετανούς τουριστικούς εταίρους.

Ο κ. Λακκοτρύπης πλαισιωνόταν στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου και τον εκτελούντα χρέη Γενικού Διευθυντή Μαρίνο Μενελάου.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με την TUI, την Thomas Cook, την Jet2 Holidays, την Olympic Holidays, το ταξιδιωτικό γραφείο Cyplon και την AGTA (Σύνδεσμος Ελλήνων Τουριστικών Πρακτόρων Η.Β.).

Αναφερόμενος στην παύση πτήσεων της Aegean μεταξύ Βρετανίας και Κύπρου και την πτώχευση της Monarch, ο Υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο το κενό φαίνεται να καλύπτεται από άλλες εταιρείες.

Κληθείς να σχολιάσει την ικανοποιητική απόδοση του τουρισμού την τελευταία τριετία, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, από την πολιτική ανοιχτών αιθέρων και τα νέα πολεοδομικά κίνητρα έως τη δουλειά του ΚΟΤ και τις συμφωνίες που έχει συνάψει ο οργανισμός.

Συμπλήρωσε ότι τώρα είναι ώρα διαρθρωτικών αλλαγών, αναφερόμενος στην πρόταση για σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού που θα σημάνει την «αναβάθμιση» του ΚΟΤ.

Ο κ. Λοΐζου παρατήρησε ότι στη θετική πορεία του κυπριακού τουρισμού έχει συμβάλει η εξωστρέφεια του ΚΟΤ και η επιτυχία της συνεργασίας του με όλους τους εταίρους. Όπως είπε, μέχρι πολύ πρόσφατα ο κάθε φορέας του τουρισμού είχε το δικό του επιχειρηματικό πλάνο το οποίο δε μοιραζόταν με τους υπόλοιπους, κάτι που άλλαξε από το 2014.

Έδωσε ως παράδειγμα τέτοιας κακής νοοτροπίας την τύχη των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες, όπως τόνισε, ουδέποτε είχαν συζητήσει το πλάνο μάρκετινγκ που είχαν με τον ΕΟΤ για να υπάρξει αλληλοσυμπλήρωση. «Πρέπει να υπάρχει πλήρης συντονισμός από όλους για όλα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ.

Το βράδυ της Τρίτης η κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει σε εκδήλωση δικτύωσης με επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Βρετανία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.