Ο θεσμός παρατηρητηρίου τιμών δεν υποβοηθά τους καταναλωτές

Ο θεσμός του παρατηρητηρίου τιμών είναι χρήσιμος, όμως στην πράξη δεν είναι υποβοηθητικός για τους καταναλωτές ώστε να εξαγάγουν σωστά και ασφαλή συμπεράσματα από ποια Υπεραγορά να ψωνίσουν βάσει των τιμών, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι το παρατηρητήριο εκτελείται ανά έτος μια φορά την τετραμηνία, ενώ οι τιμές που καταγράφονται για όλες τις Υπεραγορές είναι μιας συγκεκριμένης μέρας και μόνο και «συνεπώς, η μεθοδολογία που ακολουθείται στο παρατηρητήριο νοσεί καθότι κάποιος έντεχνα μπορεί να μειώσει τις τιμές την συγκεκριμένη μέρα για να κερδίσει τις εντυπώσεις αφού ως γνωστών τα προϊόντα που ελέγχονται από το παρατηρητήριο είναι γνωστά στις υπεραγορές».
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου εισηγείται το παρατηρητήριο να γίνεται σε συστηματική βάση, και  να καταγράφονται οι τιμές των υπεραγορών σε συνεχόμενες μέρες ώστε να δίνεται σωστή εικόνα που στο τέλος της ημέρας θα είναι για το όφελος όλων.
 
«Οι καταναλωτές εν έτη 2017 δεν περιμένουν να ενημερωθούν τρεις φορές τον χρόνο για τις τιμές στις Υπεραγορές, αλλά η μελέτη τους γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, αφού πλέον οι υπεραγορές διοχετεύουν τις προσφορές τους είτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είτε μέσω φυλλαδίων που αποστέλλονται ταχυδρομικώς», προσθέτει.
 
Αναφέρει επίσης ότι στο παρατηρητήριο τιμών εξαιρούνται προϊόντα πρώτης ανάγκης, προϊόντα βασικότατα για το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς, και συγκεκριμένα τα προϊόντα φρουταρίας που είναι πολύ σημαντικά για να εξάγει κάποιος το συμπέρασμα αν μια Υπεραγορά είναι φθηνή ή όχι.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.