ΥΠΟΙΚ: Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αλλάζει

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, δημιουργεί σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν σχολιάζει τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή γύρω από το αν είναι ασύμφορο το έργο.


 
Ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια, κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα λέγοντας "δεν σχολιάζω δημοσίως τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή. Έχει υπάρξει επίσημη γραπτή απάντηση".
 
Την ίδια ώρα, σημείωσε πως "ο κρατικός προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει και αυτό το έργο, όπως περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων".
 
Επανέλαβε δε πως "ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ένας εξόχως αναπτυξιακός προϋπολογισμός και σε αυτόν τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και η Επαρχία Πάφου, με τις υπαρκτές της ανάγκες αλλά και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, που η υλοποίηση αυτού του έργου θα δημιουργήσει".
 
Ο κρατικός προϋπολογισμός, συνέχισε, θα είναι εντός των ημερών ενώπιον της Βουλής, "η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις και για τον προϋπολογισμό στο σύνολο του, αλλά και ασφαλώς γι αυτό το έργο".
 
Κληθείς να ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε "προφανώς, δεν έχει επιστρέψει ο προϋπολογισμός στο Υπουργικό Συμβούλιο".
 
Κάκιστη πολιτική εκμετάλλευση ψευδοκράτους αν επιβληθούν "δασμοί" για τους εγκλωβισμένους
 
Ως κάκιστη πολιτική εκμετάλλευση χαρακτήρισε εξάλλου ο Χάρης Γεωργιάδης, το ενδεχόμενο επιβολής "δασμών" από πλευράς του ψευδοκράτους ,στα αγαθά που μεταφέρει ο ΟΗΕ στους εγκλωβισμένους μας.
 
Σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του λεγόμενου "υπουργού εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου περί επιβολής "δασμών" από την 1η Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως  "αν αυτό ισχύσει, θα είναι άλλη μια ένδειξη της πολύ αρνητικής στάσης των κατοχικών αρχών και μάλιστα με ένα τρόπο που δεν αποδίδει κάποιο πολιτικό πλεονέκτημα, απλώς επιβαρύνει την ήδη δύσκολη διαβίωση των εγκλωβισμένων μας".
 
" Θα παρακολουθήσουμε ως Κυβέρνηση αν τέτοια ενέργεια πράγματι υλοποιηθεί, για να υπάρξει αντίδραση στο πλαίσιο των πολιτικών μας δυνατοτήτων" είπε και εξέφρασε τη θέση πως "είναι ένα εξόχως ανθρωπιστικό ζήτημα, το οποίο όμως τυγχάνει μιας κάκιστης πολιτικής εκμετάλλευσης από τις αρχές του ψευδοκράτους".
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.