Στα €600 εκατομμύρια η αποτίμηση του Συνεργατισμού

Στα €600 εκατομμύρια αποτιμήθηκε η αξία του Συνεργατισμού με την οποία η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εισέρχεται στο Χρηματιστήριο.

Η Ειδική Γενική Συνέλευση αποφάσισε σήμερα την εισαγωγή του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου ήτοι 6.036.000.000 με τιμή εισαγωγής €0,10 έκαστη, με αποτέλεσμα η αξία που προκύπτει να ανέρχεται στα €603 εκατομμύρια.Στην αποτίμηση που διενεργήθηκε το 2015 λίγο πριν τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση ανερχόταν στα €800 εκατ.Ωστόσο, πηγή από τη Συνεργατική Τράπεζα δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως έκτοτε μεσολάβησαν εξελίξεις που επέφεραν αρνητικές επιπτώσεις στην νέα αποτίμηση. Ειδικότερα, πρόκειται για το κτύπημα ύψους €111 εκατ στα βιβλία του Συνεργατισμού από την λανθασμένη εφαρμογή του Euribor, καθώς και το δυνητικό κτύπημα από την εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου 9 (IFRS 9), το οποίο υποχρεώνει τις τράπεζες να διενεργούν προβλέψεις βάσει αναμενόμενων ζημιών.Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ο δείκτης της αξίας του Συνεργατισμού ως προς τα ίδια κεφάλαια, διαμορφώνεται στο 50%, κάτι που συγκρίνεται ευνοϊκά έναντι των άλλων τραπεζών που είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ.«Πρόκειται για μια αποτίμηση που καταρτίστηκε για σκοπούς της εισαγωγής στο ΧΑΚ. Θεωρούμε ότι η αποτίμηση είναι ορθή για τον σκοπό αυτό», εξήγησε, προσθέτοντας για κάθε τράπεζα με υψηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μια μείωση στην αποτίμηση (discount) της αξίας της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.