Βρετανικός επενδυτικός οίκος στοχεύει μικρομεσαίες ελληνικές και κυπριακές εταιρείες

Το πρώτο βρετανικό επενδυτικό σχήμα με πανευρωπαϊκή (EUVECA) άδεια λειτουργίας που έχει ως αποκλειστική στόχευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτελεί πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners με έδρα το Mayfair του Λονδίνου και με μόνιμη αντιπροσώπευση σε Αθήνα και Νέα Υόρκη έχει συστήσει αυτό το όχημα επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ήδη συμφωνίες εξαγοράς ελληνικών εταιρειών.
Οι κινήσεις αφορούν αποκλειστικά εταιρείες με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης μέσω εξαγωγών, οι οποίες είναι ήδη κερδοφόρες και έχουν υγιείς ισολογισμούς και διαφανείς ταμειακές ροές.
 Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών που θα περνούν υπό τον έλεγχο του επενδυτικού σχήματος και η ανάπτυξή τους στις διεθνείς αγορές.
 Η μέθοδος υλοποίησης αυτής της στρατηγικής είναι η σύμπραξη με την υπάρχουσα διοίκηση της εταιρείας και τους συμμετέχοντες επενδυτές.
 Τα κεφάλαια του επενδυτικού σχήματος που δημιουργεί η Brookstreet Equity Partners είναι αμιγώς ιδιωτικά.
 Το επενδυτικό σχήμα είναι πρωτοβουλία του διακεκριμένου (ελληνικής καταγωγής) επενδυτικού τραπεζίτη και liveryman του Λονδίνου Όμηρου Σαρίκα και του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Μπόλου, στελέχους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών.  Το δυναμικό της εταιρείας απαρτίζει μία έμπειρη και ικανή ομάδα στελεχών του Σίτυ του Λονδίνου και της Γουόλ Στριτ με προϋπηρεσία σε τράπεζες (Oppenheimer, Merrill Lynch, CSFB, Deutsche Bank),  συμβουλευτικούς οίκους στρατηγικής  (McKinsey, AT Kearney), private equity funds (KKR, Cinven, Bain), family offices και με κορυφαία εκπαίδευση σε Βρετανία και ΗΠΑ (Harvard, LBS, Oxford).  
 Ο κ. Σαρίκας έχει μακρά εμπειρία σε ευρωπαϊκές διασυνοριακές συναλλαγές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η συμφωνία  εξαγοράς της ελληνικής Tickethour από τον αμερικανικό κολοσσό Ticketmaster/Live Nation του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της οποίας ήταν ο αρχιτέκτονας. Η επενδυτική του επέμβαση σε συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Βρετανίας χρονολογείται από το 2013.
 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρίκας και η ομάδα του έχουν «σαρώσει» την ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική αγορά, αναλύοντας σε βάθος την κατάσταση και την προοπτική εξαγωγικών μικρομεσαίων εταιρειών, ανιχνεύοντας επιχειρηματικά «διαμάντια».
 Σημειώνεται ότι η Brookstreet ακολουθεί αυστηρά αγγλοσαξονικά πρότυπα λειτουργίας, καθώς έχει ως έδρα το Λονδίνο και υπόκειται στο αυστηρό κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Διαγωγής (FCA). 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:55

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.