Στο Eurogroup εκ νέου η διαφωνία Κομισιόν – Κύπρου για τη διαρθρωτική θέση

Με τη θέση της κυβέρνησης πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα που θα συνιστούσαν υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, μεταβαίνει στο αυριανό Eurogroup ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Στην αυριανή συνεδρία των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ για το 2017 και τη δημοσιονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προοπτικές που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χειμερινές προβλέψεις της για το 2017. Η συζήτηση έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.Στη συνεδρία αναμένεται να επαναληφθούν οι γνωστές πλέον αναφορές που αφορούν και την Κύπρο μαζί με αρκετά άλλα κράτη (Ιταλία, Σλοβενία, Φινλανδία), οι οποίες, όπως είναι γνωστό, δεν υιοθετούνται από την κυπριακή κυβέρνηση.Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «είναι γνωστή η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία σχετίζεται όχι με τις πραγματικές επιδόσεις και εκτιμήσεις για την οικονομία, αλλά με μια λανθασμένη προσέγγιση που βασίζεται στο ότι η κυπριακή οικονομία έχει εισέλθει ήδη σε φάση υπερθέρμανσης και θα πρέπει να κάνει πρόσθετη δημοσιονομική προσπάθεια, για παράδειγμα με επιβολή φόρων, να ανακοπεί η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας», για να προσθέσει ωστόσο ότι «είναι κατανοητό αλλά και ξεκάθαρο εκ μέρους της κυβέρνησης πως σε αυτό το σημείο υπάρχει διαφωνία και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε μια τέτοια λανθασμένη σύσταση».«Θα διαφυλάξουμε την κυρίαρχη προσέγγισης της οικονομικής μας πολιτική η οποία συνίσταται στην ενδυνάμωση και διαφύλαξη της ανάπτυξης με ταυτόχρονη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού σε σταθερό ορίζοντα», υπογράμμισε.Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν θεωρεί ότι στη βάση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017, η Κύπρος θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση σε ό,τι αφορά τον στόχο της διαρθρωτικής θέσης, κάτι που απορρίπτει το κυπριακό ΥΠΟΙΚ. Στη βάση των υπολογισμών της Κομισιόν, το διαρθρωτικό ισοζύγιο για το 2017 αποτιμάται στο -1.4% αντί του μεσοπρόθεσμου στόχου για ισοσκελισμένη διαρθρωτική θέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.