Στις 5 και 6 Απριλίου υπογράφονται τα συμβόλαια για τα 6,8,10 της ΑΟΖ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα συμβόλαια αδειοδότησης σε τρία τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το συμβόλαιο με την Κοινοπραξία ΕΝΙ - ΤΟΤΑΛ για το τεμάχιο έξι, το συμβόλαιο με την ΕΝΙ για το τεμάχιο οκτώ και το συμβόλαιο με την Exxon Mobil - Qatar Petroleum για το τεμάχιο δέκα.
Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η υπογραφή των συμβολαίων θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου.
Επιβεβαίωσε ότι με την υπογραφή των συμβολαίων, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εισπράξει από τις αδειοδοτημένες εταιρείες 103.5 εκατομμύρια ευρώ.
Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις των εταιρειών ότι στην κυπριακή ΑΟΖ ενδέχεται να υπάρχει υπεργιγαντιαίο κοίτασμα, παρόμοιο με το Ζορ της Αιγύπτου, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Λευκωσία επιλέγει να κρατά μικρό καλάθι.
Εάν δεν γίνει γεώτρηση, είπε, δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι προσδοκίες των εταιρειών.
Αναφερόμενος στα πλάνα των εταιρειών, ο Υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εντός του 2017, πέραν της γεώτρησης στο τεμάχιο 11, προγραμματίζονται άλλες δύο γεωτρήσεις από την εταιρεία ΕΝΙ, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί σε ποιά τεμάχια θα γίνουν οι γεωτρήσεις.
Σχολιάζοντας τις τουρκικές αντιδράσεις και την εξαγγελία της Αγκυρας για πραγματοποίηση ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με αυτοπεποίθηση και θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, παραμένοντας προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.