Ζητήθηκε νέα γνωμάτευση ΓΕ για την προώθηση του έργου της Μαρίνας Πάφου

Νέα γνωμάτευση από τον Γενικό  Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη έχει ζητήσει η Διαχειριστική Επιτροπή για το θέμα της Μαρίνας στα Πότιμα.

Η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων ζήτησε από τον Κώστα Κληρίδη να γνωμοδοτήσει κατά πόσο τα στοιχεία που έχει προσκομίσει η Κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης ικανοποιούν τους όρους και τις πρόνοιες του διαγωνισμού.  
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη αξίωση των φορέων της Επαρχίας Πάφου είναι ότι το ζήτημα θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο και δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.
Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε  στο ΚΥΠΕ πως η προώθηση για την κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας Πάφου προωθείται από το 2007.
Συγκεκριμένα συνέχισε, στις 29.6.2007 έληγε η υποβολή των προσφορών, έγινε ανάθεση του έργου τον Ιούνιο του 2008 και έκτοτε ακολούθησαν οι γνωστές προσφυγές στον Ανώτατο δικαστήριο με αποτέλεσμα το έργο να κατακυρωθεί στην Κοινοπραξία «Poseidon Grand Marina of Paphos» το 2016.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου υπήρχε μία καθυστέρηση δέκα ετών που οφείλεται, -όπως είπε-, σε διαδικαστικές διαδικασίες που ακολούθησαν οι ενδιαφερόμενοι προσφοροδότες.   
Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η Μαρίνα που θα κατασκευαστεί στα Πότιμα της Κισσόνεργας επί του παραλιακού δρόμου Κόλπου των Κοραλίων, θα είναι λιμάνι αναψυχής, με συνολική χωρητικότητα 1000 θέσεων ελλιμενισμού, συνολικής έκτασης 155 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων , θα περιλαμβάνει εμπορικό τμήμα που θα έχει εστιατόρια καταστήματα, αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια ενώ σε οικιστικό μέρος θα δημιουργηθούν παράκτιες επαύλεις , τουριστικό χωριό, μεζονέτες και επίσης πολιτιστικό κέντρο.
Πρόσθεσε μάλιστα πως όλες αυτές οι αναπτύξεις θα είναι συνολικής έκτασης 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων .
Παράλληλα είπε θα υπάρχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως κτίριο υποδοχής, ιατρείο και λοιπά έκτασης 2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση και η λειτουργία της Μαρίνας τόσο στην οικονομία της Πάφου αλλά και της Κύπρου γενικότερα  θα είναι αρκετά σημαντική.
Είπε μάλιστα πως αναμένονται σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, όπως την ανάπτυξη και προώθηση του ναυτικού τουρισμού.
Ο κ. Δημητριάδης είπε πως ένα τέτοιο έργο , όπως είναι η Μαρίνα, εμπλουτίζει και αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν και θα προσελκύσει ναυτικό τουρισμό και επενδυτές και θα αναδείξει την όλη περιοχή σε πόλο έλξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.