Ο Γενικός Ελεγκτής διερευνά ασφάλιστρα δανειοληπτών

Ο Γενικός Ελεγκτής θα ελέγξει  την σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του συνεργατισμού και  ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας για τις ασφάλειες ζωής των δανειοληπτών, ύστερα από καταγγελίες που διατυπώθηκαν στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων που επιβάλλονται στους δανειολήπτες.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε  ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε διάφορα  ζητήματα του συνεργατισμού. Αυτό το θέμα, πρόσθεσε, δεν ήταν μέσα στο δείγμα αλλά μετά τις καταγγελίες θα συμπεριληφθεί.
Η εισηγήτρια του θέματος  βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών  Αννα Θεολόγου ανέφερε ότι ο συνεργατισμός  επέλεξε την ακριβότερη προσφορά από αυτές που υποβλήθηκαν με αποτέλεσμα να επιβάλει σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα των δανειοληπτών.
Εκπρόσωποι άλλων εταιρειών  επιβεβαίωσαν ότι υπέβαλαν χαμηλότερες  προσφορές.
Εκπρόσωπος του συνεργατισμού  ανέφερε ότι οι αυξήσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες εάν ο Συνεργατισμός  παρέμενε με την προηγούμενη ασφαλιστική εταιρεία και πρόσθεσε ότι θα δοθούν όλα τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή.
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι η Βουλή  δεν μπορεί να ελέγχει μια εμπορική συναλλαγή μια ιδιωτικής εταιρείας  όπως είναι ο συνεργατισμός.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μίλησε για επιλεκτικές ευαισθησίες εκ μέρους του ΔΗΣΥ που όταν πρόκειται για διορισμούς θεωρεί τον συνεργατισμό κρατικό και όταν πρόκειται για θέματα χρηστής διοίκησης τον θεωρεί ιδιωτική εταιρεία.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων  Συνεργασίας Πολιτών, είπε ότι μετά το πάθημα της Λαϊκής θα πρέπει να εξετάζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν εταιρείες με κύριο μέτοχο το κράτος.
Η επιτροπή Ελέγχου θα επανέλθει  μόλις είναι έτοιμος ο Γενικός  Ελεγκτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.