Υπογράφηκε συμφωνία για αυξήσεις βάση του ΑΕΠ για τα έτη 2017 και 2018

Υπογράφηκε σήμερα 4 Ιανουαρίου 2017 μεταξύ του κ. Χάρη Γεωργιάδη, Υπουργού Οικονομικών, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και των Γενικών Γραμματέων της ΣΕΚ και ΠΕΟ, κ. Αντρέα Μάτσα και Πάμπη Κυρίτση αντίστοιχα, η συμφωνία πλαίσιο για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στα ΝΠΔΔ, για τα έτη 2015-2018.

Η εν λόγω συμφωνία συνομολογήθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2015, για τη μεταρρύθμιση του κρατικού μισθολογίου στη Δημόσια Υπηρεσία λαμβανομένου υπόψη του ξεχωριστού συστήματος εργασιακών σχέσεων για τα ΝΠΔΔ, το οποίο βασίζεται στον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Η συμφωνία αυτή θα αποτελεί το πλαίσιο για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων για την περίοδο 2015-2018, στο πλαίσιο του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Βάσει της συμφωνίας, οι γενικές αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων και στις συντάξεις των συνταξιούχων για τα έτη 2015 και 2016 θα είναι μηδενικές. Για το δε μισθολόγιο των ετών 2017 και 2018, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εισαγωγή μηχανισμού, με τη συμμετοχή των συμβαλλόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέσα από τον οποίο η ποσοστιαία αύξηση στο μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ.

Αιτήματα για παραχώρηση αυξήσεων θα συζητούνται στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου και εφόσον το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ υπερκαλύπτει την παραχώρηση τιμαριθμικής αύξησης και προσαυξήσεων.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως μέχρι το τέλος Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα των Ταμείων Προνοίας, συζητηθεί και συμφωνηθεί η εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για υπαλλήλους που προσελήφθησαν μετά από τον Οκτώβριο του 2011, ρύθμιση η οποία θα αφορά και άλλους εργαζομένους, όπως οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι.

Τυχόν άλλα πρόσθετα θέματα προκύπτουν, θα επιλύονται στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και της ΜΕΕ για το ΩΚΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.