Δάνεια από 2,90% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δάνεια από 2,90% για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου η Τράπεζα έχει ήδη υπογράψει νέα συμφωνία  με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund - EIF) μέσω του οποίου  δίδεται η δυνατότητα στην Τράπεζα να διαθέσει ποσό €60 εκατομμυρίων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα καινούριο χρηματοοικονομικό προϊόν – συγχρηματοδοτούμενα δάνεια μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου  (ΤΕΚ) CYPEF-,    που υλοποιείται με τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Βάσει αυτού του σχεδίου συγχρηματοδοτούνται καινούρια δάνεια με ευνοϊκούς όρους,  σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με άμεσο σκοπό τη στήριξη τους σε θέματα επέκτασης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

Τα καινούρια αυτά δάνεια θα χορηγηθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όσο αφορά τη διάρκεια αποπληρωμής, την περίοδο χάριτος, τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, καθώς επίσης και την πολιτική  τιμολόγησης.

Δικαιούχοι είναι σύμφωνα με το δελτίο Τύπου οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις  και  Aυτοεργοδοτούμενοι,  που έχουν ιδρυθεί, εγγραφεί και  λειτουργούν στην Κύπρο. Το μέγιστο ποσό του δανείου  ανέρχεται στο €1,500,000 με μέγιστη περίοδος αποπληρωμής 144 μήνες.  Η τιμολόγηση ξεκινά από   2,90%, ενώ θα απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις ως  η εκάστοτε πολιτική της Τράπεζας.  Σκοπός του δανείου μπορεί να είναι η αγορά, ανακαίνιση ή επέκταση περιουσιακών στοιχείων ενεργητικού για ίδια χρήση, η επένδυση σε άυλα στοιχεία ενεργητικού, η μεσοπρόθεσμες/ μακροπρόθεσμες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης κ.ά.

Τα εν λόγω δάνεια χορηγούνται στο πλαίσιο των εργασιών του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου («ΤΕΚ»), που ιδρύθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό την υποστήριξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο. Το ΤΕΚ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ΕΤΕπ (ΕΙΒ) και τα υποκείμενα δάνεια επωφελούνται από ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Eπιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:20

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.