Υπ. Ενέργειας:O EMFG σημαντικό βήμα για ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου

Η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό βήμα την πρόσφατη υπογραφή του καταστατικού του East Mediterranean Gas Forum (EMGF), το οποίο θα οδηγήσει σε μελλοντική ανάπτυξη έργων και απτά αποτελέσματα, που αφορούν το φυσικό αέριο, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist με θέμα «The New York – East Med Summit: A sea of conflict or a sea of opportunities».

Τόνισε παράλληλα ότι το φόρουμ είναι ανοικτό σε όλες τις χώρες και δεν αποκλείει ακόμα και την Τουρκία, με την προϋπόθεση να σέβεται στο διεθνές δίκαιο και να εγκαταλείψει τις προκλητικές τις ενέργειες σε σχέση με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Α. Μεσόγειο.

Η κα. Πηλείδου τόνισε και τη σημασία άλλων ενεργειακών έργων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπως ο Euro Asia Interconnector και ο Euro Africa Interconnector για διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Μίλησε επίσης για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο ενεργειακό πεδίο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, που ώθησε μεγάλες εταιρείες να αναβάλουν τις ερευνητικές του δραστηριότητες, κάτι που επηρεάζει και την Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης στον συντονισμό που γίνεται με τις εταιρείες για αντιμετώπιση των περιορισμών που υπάρχουν και ανάπτυξη πιθανών σεναρίων.

Είπε επίσης ότι αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη η εξαγορά της Noble Energy από τη Chevron και του μεριδίου της στο τεμάχιο «Αφροδίτη». Πρόσθεσε ότι αναμένεται τελική απόφαση σχετικά με την εξαγορά στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση των μετόχων της Noble, ωστόσο η Κύπρος είχε συζητήσεις και με τις δύο εταιρείες και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το ενδιαφέρον τους για την Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη του «Αφροδίτης» πιο συγκεκριμένα, παραμένει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.