Ελεύθερη είσοδος ταξιδιωτών από Κύπρο προς Ηνωμένο Βασίλειο

Χωρίς την υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ταξιδιώτες από περίπου 70 χώρες και βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η καραντίνα που τέθηκε σε εφαρμογή εν μέσω επικρίσεων και αντιδράσεων στις 8 Ιουνίου αίρεται για αφίξεις από 58 χώρες και 14 κτήσεις «χαμηλού ρίσκου» ως προς τον κορωνοϊό.

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων Κύπρου και Ελλάδας. Η Σκωτία διατηρεί την υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από την Ισπανία, σε αντίθεση με την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όσοι ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες θα πρέπει παρόλα αυτά να δίνουν τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας, ώστε οι αρχές δημόσιας υγείας να τους εντοπίζουν σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος του κορωνοϊού που τους αφορά.

Η υποχρέωση καραντίνας εξακολουθεί να ισχύει για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, όπως από τις ΗΠΑ, την ηπειρωτική Πορτογαλία, τη Σουηδία, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Κίνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.