facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΚ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
%PM, %27 %828 %2020 %20:%Νοε

Συνολικά 310 νέα περιστικά Covid και επιπλέον 78 από rapid test ανακοινώθηκαν την Παρασκευή

Συνολικά 310 νέα περιστικά Covid και επιπλέον 78 από rapid test ανακοινώθηκαν την Παρασκευή

Στα 310 ανήλθαν τα νέα περιστατικά κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές την Παρασκευή, με τον συνολικό αριθμό να περιλαμβάνει και 94 θετικά περιστατικά που διαγνώστηκαν τις προηγούμενες μέρες με την μέθοδο rapid test αντιγόνου και επαληθεύηκαν με την μοριακή μέθοδο (PCR).

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %27 %816 %2020 %20:%Νοε

Εθνική Αναφορά: Αυξημένη η μετάδοση της νόσου στην Κύπρο μεταξύ 11-24 Νοεμβρίου

Εθνική Αναφορά: Αυξημένη η μετάδοση της νόσου  στην Κύπρο μεταξύ 11-24 Νοεμβρίου

Τις τελευταίες 14 ημέρες (11-24 Νοεμβρίου) καταγράφηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία 2.817 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 από σύνολο 69.252 διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν (7.906,4 ανά 100.000 πληθυσμού), σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %27 %708 %2020 %17:%Νοε

Ανησυχία Υπουργού Υγείας για γηροκομεία, ενεργοποίηση εθελοντών και rapid test

Ανησυχία Υπουργού Υγείας για γηροκομεία, ενεργοποίηση εθελοντών και rapid test

Την ανησυχία του για τα περιστατικά Covid-19 σε γηροκομεία εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου ενεργοποιούνται πάνω από 40 εθελοντές επισκέπτες σε τέτοιες δομές για παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων και εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και στέλνονται rapid test σε όλους τους οίκους ευγηρίας για διενέργεια εξετάσεων μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %27 %671 %2020 %17:%Νοε

Η πανδημία εξακολουθεί να επιβραδύνεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη

Η πανδημία εξακολουθεί να επιβραδύνεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη

Η Ευρώπη παρέμεινε το επίκεντρο της επιδημίας της Covid-19 τις τελευταίες επτά ημέρες, αλλά ο ρυθμός των μολύνσεων εξακολούθησε να επιβραδύνεται: ακολουθούν οι σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας που τελειώνει, με αφετηρία μια βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %27 %492 %2020 %12:%Νοε

Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού αύριο στη Γεροσκήπου

Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού αύριο στη Γεροσκήπου

Ξεκινά αύριο η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) στην Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, το  Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell και τον Δήμο, θα προσφέρει εντελώς δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους της Γεροσκήπου.

Αύριο, Σάββατο 28/11, θα υπάρχει συνεργείο δειγματοληψίας στην Πλατεία Γεροσκήπου από τις 09.00 μέχρι τις 16:00.

Ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί τους δημότες να αφιερώσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να υποβληθούν στο τεστ. Όλοι μαζί μπορούμε και θα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την μετάδοση του ιού, εντελώς δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Δ. Γεροσκήπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %27 %470 %2020 %12:%Νοε

Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γ.Ν.Αμμοχώστου, οι πλείστοι υπερήλικες

Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γ.Ν.Αμμοχώστου, οι πλείστοι υπερήλικες

Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς.
 
Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις βρίσκονται στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο, η επιστημονική διευθύντρια Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε πως το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο ορίστηκε ως το σημείο αναφοράς για τους ασθενείς με COVID19, συνεχίζει να δουλεύει υπό αυτό το καθεστώς, αδιάκοπα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, μέχρι σήμερα. Η κατάσταση, ωστόσο, είπε, σε αυτή τη δεύτερη φάση, είναι πιο δύσκολη και η κούραση έχει αρχίσει να καταβάλλει το προσωπικό, αρκετά από τα μέλη του οποίου δίνουν τη δική τους μάχη από τον περασμένο Μάρτιο. επισήμανε ότι τo προσωπικό του Νοσοκομείου έχει κουραστεί γιατί επί 8 μήνες εργάζονται ακατάπαυστα αλλά δεν παύουν να εργάζονται με υπερβάλλοντα ζήλο, όπως ανέφερε.
 
Αναφερόμενη στον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών, τόνισε πως οι πλείστοι είναι υπερήλικες, με 21 από αυτούς να προέρχονται από κλειστές δομές και οίκου ευγηρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %27 %421 %2020 %11:%Νοε

Ολοκληρώνεται η διενέργεια PCR test στον ακριτικό Κάτω Πύργο Τηλλυρίας

Ολοκληρώνεται η διενέργεια PCR test στον ακριτικό Κάτω Πύργο Τηλλυρίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η διενέργεια PCR test στον ακριτικό Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, με στόχο τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής με τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως από δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, χθες ολοκληρώθηκαν 115 εργαστηριακές διαγνώσεις χωρίς να προκύψει κανένα θετικό κρούσμα. Όπως είπε ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα PCR test διενεργούνται στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας εδώ και 15 μέρες, ωστόσο, όπως τους ανακοινώθηκε, σήμερα ολοκληρώνεται η σύμβαση. Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίηση του, που στο διάστημα των δύο εβδομάδων που διενεργούνται τα PCR  test στον ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας δεν έχει προκύψει κανένα θετικό κρούσμα.

Η προσέλευση των κατοίκων της περιοχής ήταν μαζική, αφού, όπως είπε ο κοινοτάρχης, για να διέλθουν από τον κατεχόμενο Λιμνίτη επιβάλλεται το τεστ που θα έχει ισχύ για 72 ώρες. Ωστόσο εξήγησε, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη τόσο για τους εργαζόμενους οι οποίοι για να μεταβούν στις εργασίες τους χρειάζονται τρία τεστ εβδομαδιαίως αλλά και για τους μαθητές που μεταβαίνουν στα φροντιστήρια του .

Ακολούθως ο κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και στη συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκε στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη να μεσολαβήσει ώστε να αυξηθεί η περίοδος των 72 ωρών .

Ο κοινοτάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διευθέτηση που έχει γίνει μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαίτηση των κατοχικών αρχών να δείχνουν αρνητικό τεστ, με τη διενέργεια τεστ στην περιοχή τους, απευθύνοντας έκκληση για συνέχιση της διαδικασίας στην περιοχή του.

Ενδεικτικά ανέφερε πως καθημερινώς από το Κάτω Πύργο Τηλλυρίας διακινούνται 150 με 200 άτομα την ημέρα. Είπε ακόμη πως σ’ αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων διενεργήθηκαν πάνω από 1000 τεστ.

Εξάλλου σημειώνεται πως από  δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, διεκπεραιώθηκαν χθες 400 εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %27 %294 %2020 %08:%Νοε

Σε καταγγελίες 29 πολιτών και 3 υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία

Σε καταγγελίες 29 πολιτών και 3 υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία
Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %27 %239 %2020 %06:%Νοε

Συνεχίζονται rapid test και μοριακή εξέταση με PCR στην Πάφο

Συνεχίζονται rapid test και μοριακή εξέταση με PCR στην Πάφο

Επανήρχισε χτες και συνεχίζει και σήμερα, Παρασκευή, το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Πάφο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μοριακή εξέταση PCR για εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας θα βρίσκονται την Παρασκευή από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα στην Κισσόνεργα, στην Εκκλησία του Αγίου Κόνωνα.

Ο κ. Ζήνωνος σημείωσε πως οι κινητές μονάδες τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, με ταχεία εξυπηρέτηση και χωρίς να σχηματίζονται ουρές. Κάλεσε επίσης άτομα τα οποία τυχόν έχουν εμφανίσει οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως πονόλαιμος, βήχας, πυρετός ή μυαλγίες, να προσέλθουν να εξεταστούν προκειμένου να γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον COVID-19 ή αν έχουν ένα τυπικό κρυολόγημα.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα των rapid test στην Πάφο είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά, όμως υπάρχουν και θετικά κρούσματα και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, ενώ υπάρχουν και άτομα χωρίς συμπτώματα που έχουν διαγνωστεί θετικά, είπε.

O Πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κάλεσε τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εξεταστεί δωρεάν, ενώ ευχαρίστησε και το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, με προτεραιότητα σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

"PCR test"

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και σήμερα 27 Νοεμβρίου στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) από τις 08.00 μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.

Τέλος ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα rapid test σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές, κάνοντας αρχή από τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Σειρά συστάσεων προς Κύπρο από ΣτΕ για προστασία εθνικών μειονοτήτων
    Σειρά συστάσεων προς Κύπρο από ΣτΕ για προστασία εθνικών μειονοτήτων

    Σειρά συστάσεων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση της εφαρμογής της Σύμβασης-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για την προστασία εθνικών μειονοτήτων, υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή Υπουργών.

    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %646 %2021 %16:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Η μεθοδολογία των χαλαρώσεων στη διαδικτυακή συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας
    Η μεθοδολογία των χαλαρώσεων στη διαδικτυακή συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας

    Διαδικτυακή συνάντηση θα έχει σήμερα στις 19.00, η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή, κατά την οποία θα συζητήσουν τη μεθοδολογία των χαλαρώσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ  η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και μέλος της επιστημονικής Ομάδας, Μαρία Κολιού.
     
    Ερωτηθείσα τι θα συζητήσουν κατά τη σημερινή συνάντηση, η κα. Κολιού είπε ότι το πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η μεθοδολογία των χαλαρώσεων, δηλαδή πως θα γίνουν, πότε θα γίνουν, με ποιες παραμέτρους θα γίνουν και με ποια τακτική θα ακολουθήσουμε.
     
    «Σήμερα απλά θα τοποθετηθούν κάποιες βασικές γραμμές, στις οποίες θα ακολουθηθούν για την αποκλιμάκωση και θα μπουν φαντάζομαι και δείκτες. Απ΄ εκεί και πέρα, βέβαια οι τελικές αποφάσεις, πρώτα απ΄ όλα δε θα ληφθούν από εμάς, ό,τι βάλουμε κάτω θα τεθεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Υγείας και φυσικά, οι τελικές αποφάσεις είναι και από το Υπουργείο και από το Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε.  
     
    Σε ερώτηση αν μιλάμε για ολική ή σταδιακή άρση των μέτρων, η κα. Κολιού είπε ότι η άρση των μέτρων σίγουρα δεν θα είναι ολική, σημειώνοντας ότι θα είναι οπωσδήποτε σταδιακή και πολύ προσεχτική και στοχευμένη.
     
    «Αν τα ανοίξουμε όλα τώρα θα έχουμε ακριβώς υποτροπή της κατάστασης και είμαστε ακόμα σε χειμώνα» είπε, υποδεικνύοντας και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. «Θα είναι πολύ επίφοβο να γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο να κάνουμε κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.  

    Σε ερώτηση για τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, αποστάσεις, κλπ, η κα. Κολιού είπε ότι εκείνα θα συνεχιστούν ίσως και μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι να ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη.
     
    «Εκείνο είναι που θα καθορίσει τα μέτρα αυτά. Πρώτον, όχι πλησιάσματα πάρα πολύ αυτή την εποχή. Δεύτερο, η μάσκα σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι και τρίτον, ο καλός αερισμός των χώρων. Βέβαια, προς το παρόν ευτυχώς δεν μπορούν να μαζευτούν πολλοί άνθρωποι, κυρίως όμως είναι στους εργασιακούς χώρους τώρα που υπάρχουν οι κίνδυνοι, που σε ζωτικές υπηρεσίες υποχρεωτικά υπάρχουν άνθρωποι εκεί που δουλεύουν μαζεμένοι και εκεί ακριβώς θα πρέπει να τηρούνται και αυτά τα μέτρα. Η αποστασιοποίηση, δηλαδή μεταξύ των ανθρώπων», σημείωσε.

    Ερωτηθείσα αν από τα άτομα που έχουν νοσήσει έχουμε ένδειξη αν τους έχει μείνει κάποιο πρόβλημα είτε αναπνευστικό είτε οτιδήποτε άλλο, η κα. Κολιού είπε ότι αυτό είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και με κλινικές μελέτες στο εξωτερικό, αλλά το βλέπουμε και εδώ στην Κύπρο.

    «Δυστυχώς, αρκετός κόσμος μετά που νοσεί του απομένει από αναπνευστικά προβλήματα μέχρι κατάθλιψη, κόπωση -πολύ σημαντικό, γύρω στο 60% έχουν κόπωση. Αυτά είναι στοιχεία από την βιβλιογραφία που σας λέω βέβαια. Εδώ στην Κύπρο δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στοιχεία. Και βεβαίως αυτοί που έχουν διασωληνωθεί έχουν σε ψηλό ποσοστό, γύρω στο 60% πάλι μια χρόνια αδυναμία του αναπνευστικού συστήματος να επανέλθει γιατί ακριβώς ο αναπνευστικός ιστός παθαίνει ίνωση μόνιμη, το οποίο του δίνει πλέον προβλήματα για όλη την ζωή. Δεν θα είναι σαν πριν αν κάποιος φτάσει σε αυτό το σημείο», σημείωσε.
     
    Επομένως, συνέχισε η κα. Κολιού, είναι πολύ άσχημος ιός και αφήνει αρκετά κατάλοιπα.
     
    «Από ό,τι γνωρίζω, τουλάχιστον, για το νευρολογικό κομμάτι και μιλούμε για αϋπνία, άγχος, κατάθλιψη, μελετάται και από το Πανεπιστήμιο Κύπρου -υπάρχει μια ομάδα- και νομίζω υπάρχει ακόμα μια ομάδα έξω. Θα τα δούμε αργότερα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον δικό μας πληθυσμό, αλλά σίγουρα παρακολουθούνται. Τώρα όσον αφορά το αναπνευστικό κομμάτι, δεν είμαι σίγουρη αν γίνεται παρακολούθηση των Κυπρίων ασθενών. Κάποια στιγμή πιστεύω θα έχουμε και από εκεί στοιχεία», συμπλήρωσε.
     
    Απαντώντας σε ερώτηση πως βλέπει την μέχρι κατάσταση, η κα. Κολιού είπε ότι έχουμε δύο διαφορετικά τοπία, διαφορετικές έτσι σκηνές.
     
    «Από την μια είναι ο ιός στην κοινότητα που φαίνεται να μειώθηκε σημαντικά με βάση το βαθμό θετικοποίησης των rapid test, αλλά και των PCR, φαίνεται ότι έχει πέσει η δραστηριότητα του ιού στη κοινότητα σε όλες τις Επαρχίες, με πιο ψηλή ουσιαστικά όσον αφορά την θετικοποίηση την Λεμεσό, αλλά έχει πέσει και η Λεμεσός. Δηλαδή έχει μπει σε καλό δρόμο και η Λεμεσός. Τώρα, απ΄ εκεί και πέρα βέβαια, η άλλη παράμετρος που έχουμε είναι τα νοσοκομεία, τα οποία , όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχουν σημειώσει κάποια βελτίωση. Αντίθετα, οι εντατικές μας συνεχίζουν να αυξάνει η πληρότητα τους, με αποτέλεσμα να πλησιάζουμε τους οριακούς αριθμούς που δεν θέλουμε να φτάσουμε», πρόσθεσε.
     
    Επομένως, συνέχισε η κα. Κολιού, έχουμε δύο αντίθετα ας πούμε τοπία.
     
    «Από την μια η δραστηριότητα του ιού στην κοινότητα και από την άλλη η πληρότητα των εντατικών, η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται να πέφτει, αντίθετα ανεβαίνει. Φυσικά, πρέπει να πούμε ότι ακολουθεί η πληρότητα των νοσοκομείων κατά μερικές εβδομάδες την δραστηριότητα του ιού στην κοινότητα. Επομένως, αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μας πει ότι θα ακολουθήσει και πτώσεις στις εντατικές. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

    Σε παρατήρηση που οφείλεται αυτή η αύξηση, η κα. Κολιού είπε ότι «εγώ πιστεύω, πρώτα απ΄ όλα το ότι προσβλήθηκαν αρχικά μεγάλες ηλικίες και ειδικά στους Οίκους Ευγηρίας, κλπ, όπου συνεχίζονται να παρατηρούνται κάποια περιστατικά, βέβαια πολύ λιγότερα από ότι ήταν στην αρχή».
     
    «Δεν έχουμε εκείνες τις μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης που ξεσπούσαν πριν ενάμιση με δύο μήνες. Σίγουρα και αυτό έχει βελτιωθεί και γενικά οφείλεται στο ότι συνεχίζει να προσβάλλεται ηλικιωμένος κόσμος, δηλαδή άνω των 80. Διότι αυτοί ξέρουμε ότι είναι και συνήθως αυτοί που καταλήγουν πιο συχνά στα Νοσοκομεία και στις εντατικές», σημείωσε.
     
    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με παιδί 17 χρονών που κατέληξε για νοσηλεία, η κα. Κολιού είπε ότι από ότι φαίνεται έχει πέσει και η ηλικία που καταλήγουν στις εντατικές «και αν δούμε την ενδιάμεση ηλικία όσων καταλήγουν στις εντατικές είναι πιο χαμηλή από αυτούς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία , που σημαίνει ότι η βαριά νόσος δεν προτιμά υποχρεωτικά τους πολύ ηλικιωμένους αλλά και τους λιγότερο ηλικιωμένους εφόσον έχουν νοσήματα υποκείμενα».

    «Επομένως, είναι έτσι μια κατάσταση που μας λέει ότι πρέπει να προσέχουν όλοι. Αν θυμάμαι καλά, ενώ η μέση ηλικία των εισαγωγών στα Νοσοκομεία είναι πάνω από 70 χρονών, η μέση ηλικία νοσηλεία στις εντατικές είναι 67 χρονών. Επομένως, βλέπουμε ότι και πιο νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στις εντατικές. Δηλαδή πάσχουν από σοβαρή νόσο. Επομένως, χρειάζεται προσοχή, πολύ προσοχή και βέβαια θα πρέπει με κάθε τρόπο να καταφέρουμε να πετύχουμε την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες», συμπλήρωσε.
     
    Σε ερώτηση αν έχουμε ενδείξεις πόσο θετικά ανταποκρίνεται το εμβόλιο σε όσους το έχουν λάβει, η κα. Κολιού είπε ότι «δεν έχουμε δει σε δοκιμές αν κάποιος ο οποίος εμβολιάστηκε νοσεί», προσθέτοντας ότι «ξέρουμε από κλινικές μελέτες ότι η προστασία που προσφέρει το εμβόλιο δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, φτάνει το 60%, και μετά φυσικά , 10 μέρες μετά τη δεύτερη δόση ξεπερνά το 90%».
     
    «Επομένως, υπάρχει σημαντική προστασία ακόμα και με την πρώτη δόση του εμβολίου και είναι αυτό που εκμεταλλεύονται σε άλλες χώρες που μπαίνουν σε αγώνα δρόμου να εμβολιάσουν έστω και με μια δόση όσον το δυνατόν περισσότερες ηλικιωμένους για να πετύχουν ακριβώς την μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Είναι εκεί που στοχεύουν», σημείωσε.
     
    Ερωτηθείσα πόσο τους ανησυχεί το νέο στέλεχος του ιού, ο οποίος με βάση τα όσα μεταδίδονται διεθνώς είναι πιο μεταδοτικός αλλά όχι τόσο θανατηφόρος, η κα. Κολιού είπε ότι δεν είναι πιο άσχημο όσον αφορά την βαρύτητα της λοίμωξης.
     
    «Σε αυτό το σημείο είναι γεγονός ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Είναι πιο μεταδοτικό και όταν μεταδίδεται σε περισσότερο κόσμο, σίγουρα θα χτυπήσει και μεγάλες ομάδες του πληθυσμό σε ηλικία. Επομένως, είναι έμμεσα που θα αυξηθούν και τα προβλήματα και οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία . Δηλαδή όσο περισσότεροι προσβάλλονται τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό των ηλικιωμένων που θα προσβληθούν. Σήμερα για παράδειγμα ξέρουμε ότι έχουμε ένα ποσοστό 20% του συνόλου αυτών που προσβάλλονται οι οποίοι είναι άνθρωποι άνω 60 ετών, ενώ στην αρχή της πανδημίας ήταν μόλις 9% αυτό το ποσοστό. Επομένως, όταν αυξηθούν οι άνθρωποι που νοσούν σε ομάδες άνω των 60 και ιδιαίτερα άνω των 80, αντιλαμβάνεστε αυξάνουν και οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία, η βαριά νόσος, αυτά όλα πάνε ανάλογα», κατέληξε.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %514 %2021 %13:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Διαφοροποίηση διαδικασίας ραντεβού για εμβολιασμό κατά COVID
    Διαφοροποίηση διαδικασίας ραντεβού για εμβολιασμό κατά COVID

    Διαφοροποίηση της διαδικασίας για τη διευθέτηση των ραντεβού για εμβολιασμό για την COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

    Δεδομένου ότι η ποσότητα των εμβολίων που παραλαμβάνονται προς το παρόν είναι χαμηλή συγκριτικά με τη ζήτηση που υπάρχει, και θέλοντας να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση των εμβολίων, συνεχίζοντας παράλληλα την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων άνω των 80 ετών, το Υπουργείο Υγείας προχωρά με διαφοροποίηση της διαδικασίας διευθέτησης των ραντεβού για εμβολιασμό, εισάγοντας πιο εξειδικευμένο ηλικιακό κριτήριο.
     
    Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να γίνει διαχωρισμός σε υποκατηγορίες της ηλικιακής ομάδας των 80 ετών και πάνω ανά διετία που θα ισχύσει από την επόμενη ημερομηνία διάθεσης των ραντεβού. Ειδικότερα, σε πρώτο στάδιο, η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 90 ετών και άνω που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί ή/και διευθετήσει ραντεβού.

    Ανάλογα με το ενδιαφέρον των ατόμων άνω των 90 ετών για διευθέτηση των ραντεβού, θα διατεθούν τα ραντεβού για την ομάδα των 88-89 ετών, ακολούθως για τα άτομα ηλικίας 86-87 ετών, κοκ, μέχρι να την κάλυψη του πληθυσμού που εμπίπτει στην ηλικία άνω των 80 ετών. Νοείται ότι παράλληλα με την υποκατηγορία, για την οποία θα ισχύουν τα ραντεβού, θα επιτρέπεται η διευθέτηση ραντεβού και από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Για παράδειγμα, όταν θα διατεθούν τα ραντεβού για την ομάδα των 88-89 ετών, θα μπορούν την ίδια περίοδο να διευθετούν ραντεβού και όσοι πολίτες άνω των 90 ετών δεν το έχουν ήδη πράξει.
     
    Σύμφωνα με το Υπουργείο, χθες έγιναν συνολικά 1.859 εμβολιασμοί παγκύπρια, εκ των οποίων οι 499 αφορούσαν στη χορήγηση της 2ης δόσης και οι 1.360 σε άτομα που έλαβαν την 1η δόση. Παράλληλα, την Κυριακή έγινε ο εμβολιασμός 333 ατόμων σε οίκους ευγηρίας με τη 2η δόση.
     
    Σε ανακοίνωση  το Υπουργείο εκφράζει ικανοποίηση για το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό, και επισημαίνει ότι διαφαίνεται πως οι πολίτες αναγνωρίζουν τη σημασία του εμβολιασμού και τη συμβολή του εμβολίου στη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο, η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών ξεπερνά την αρχική εκτίμηση που είχε προκύψει από σχετική έρευνα μέσω ερωτηματολογίου πρόθεσης εμβολιασμού -στη βάση της οποίας στηρίχθηκε ο αρχικός προγραμματισμός- γεγονός που αποδεικνύεται από τη διάθεση των 10.846 ραντεβού κατά τις τρεις πρώτες φορές που λειτούργησε η Πύλη Εμβολιασμού.

    Το Υπουργείο τονίζει πως πέραν από την ορθολογιστική διαχείριση των εμβολίων, στόχος είναι να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας, αλλά να γίνεται δίκαιη κατανομή των εμβολίων, εξασφαλίζοντας την ίδια ώρα την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων που εμπίπτουν στη φάση αυτή του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού.
     
    Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και τα διαθέσιμα ραντεβού θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων για ενημέρωση των πολιτών.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %492 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πολιτικές αποκλεισμού των τυφλών καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
    Πολιτικές αποκλεισμού των τυφλών καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών

    Διακρίσεις και πολιτικές αποκλεισμού σε βάρος των τυφλών καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών η οποία σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι οι τυφλοί υπόκεινται σε αποκλεισμό από όλες τις εκφάνσεις της ζωής και δραστηριότητες στην πρωτεύουσα "με στέρηση σωρείας ανθρώπινων δικαιωμάτων".

    Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι "επιχειρείται να πεισθεί η κοινωνία και οι τυφλοί ειδικότερα να θέσουν ανυποψίαστα σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή τους για διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων τους ή για να απολαύσουν ένα περίπατο στην Πλατεία Ελευθερίας και το κέντρο της Λευκωσίας γενικότερα".

    Σύμφωνα με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, το έργο της Πλατείας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ερήμην των τυφλών και των ατόμων με μερική όραση και χωρίς διαβούλευση με την Οργάνωση τους και την ΚΥΣΟΑ, τη Συνομοσπονδία που εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρίες σε εθνικό επίπεδο, με ολέθρια γι’ αυτούς αποτελέσματα.

    Μεταξύ άλλων η Οργάνωση καταγγέλλει ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές των εθνικών και διεθνών προτύπων για τις διαστάσεις και τις αποστάσεις του εξοπλισμού στο πεζοδρομίου, δεν υπάρχει ούτε διασφαλίζεται με οποιοδήποτε τρόπο σύνδεση των δρόμων και των δημόσιων χώρων στην περιοχή μεταξύ τους (αλυσίδα προσβασιμότητας), δεν υπάρχει κατάλληλη σηματοδότηση για τυφλούς και άτομα με μερική όραση, δεν τηρείται η αρχή της φωτεινότητας και της αντίθεσης χρωμάτων για την προστασία ατόμων με μερική όραση και δεν υπάρχουν οδηγοί όδευσης τυφλών ή όπου αυτοί τοποθετούνται είναι σε ακατάλληλο σημείο του πεζοδρομίου.

    Επίσης καταγγέλλει ότι τοποθετήθηκε λανθασμένα οδηγός όδευσης τυφλών που προβλέπεται για βάδισμα στα πεζοδρόμια στη θέση οδηγού προειδοποίησης για κίνδυνο, εφαρμόστηκε μια ακατάστατη διαρρύθμιση του πεζοδρομίου στο κέντρο της Λευκωσίας και της Πλατείας Ελευθερίας με εμπόδια και φραγμούς στη διακίνηση των πολιτών και εφαρμόζεται πολιτική συντήρησης στερεοτύπων και προκαταλήψεων για τους τυφλούς και τους πολίτες με μερική όραση.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %395 %2021 %10:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Στο μικροσκόπιο η αύξηση της αποζημίωσης των μελών της Ερευνητικής για πολιτογραφήσεις
    Στο μικροσκόπιο η αύξηση της αποζημίωσης των μελών της Ερευνητικής για πολιτογραφήσεις

    Στον έλεγχο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την αύξηση της δαπάνης που αφορά στην αποζημίωση των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για τα πολιτογραφήσεις ανακοίνωσε ότι προχωρεί η Ελεγκτική Υπηρεσία.

    Όπως ανέφερε η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, μετά τη λήψη των σχολίων από τους ελεγχόμενους φορείς θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

    «Με βάση το άρθρο 116 του Συντάγματος, προχωρούμε σε έλεγχο της Απόφασης του ΥΣ για δαπάνη ύψους €120.000 ως αμοιβή των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής. Η Διακήρυξη της Λίμα εξηγεί τη μορφή του ελέγχου. Αφού λάβουμε τα σχόλια των ελεγχομένων φορέων θα εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση», ανέφερε στην ανάρτησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %362 %2021 %09:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία στην κατοχή 23χρονου και 20χρονης
    Μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία στην κατοχή 23χρονου και 20χρονης

    Στη σύλληψη 23χρονου και 20χρονης προχώρησε η Αστυνομία στη Λεμεσό, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται με όχημα γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια και κλοπιμαία περιουσία.
     
    Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της εντόπισαν και ανέκοψαν το όχημα,  που κινείτο ύποπτα στην περιοχή Αγίας Φύλα και κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων. Όπως διαπιστώθηκε, στο όχημα επέβαιναν ο 23χρονος και η 20χρονη, ενώ από έρευνα εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια και περιουσία που πιστεύεται ότι έχει κλαπεί. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν πέντε ρολόγια και μια φωτογραφική μηχανή, που παραλήφθηκαν για εξετάσεις.
     
    Οι δυο ύποπτοι συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %354 %2021 %09:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία εμβολιασμού του προσωπιkού του ΓΝ Πάφου
    Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία εμβολιασμού του προσωπιkού του ΓΝ Πάφου

    Στην εκτίμηση ότι η διαδικασία του εμβολιασμού του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύντομα θα ολοκληρωθεί προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως οι εμβολιασμοί όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας συνεχίζονται, σημειώνοντας πως ήδη, έχει  έχει ξεκινήσει η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση .

    Η εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας συνεχίζεται  με  γοργούς ρυθμούς είπε, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί γίνονται τόσο στο  Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όσο και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς .

    Επεσήμανε δε, πως όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας υπάρχει πρόθεση για να εμβολιαστούν, αναφέροντας πως  αρκετοί  εξ αυτών έχουν ήδη εμβολιαστεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα  έχουν εμβολιαστεί όλοι . 

    Υπάρχει σημείωσε “ το ανάλογο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό από το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου  “εκτιμώντας παράλληλα,   ότι, “ πολύ σύντομα η διαδικασία του εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί, ούτως ώστε να θωρακιστούν οι επαγγελματίες υγείας και με αυτό το όπλο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντα τους”, κατέληξε.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι  εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς  χωρίς να έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα, εκτός του προσωπικού και για άτομα άνω των 80 ετών σύμφωνα με την Έλενα Ζαχαρίου, υπεύθυνη του Τμήματος Εμβολιασμού του ΓΝ Πάφου .

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ζαχαρίου σημείωσε πως οι εμβολιασμοί  συνεχίζονται σήμερα Τρίτη και θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς για πολίτες άνω των 80 αλλά και για το προσωπικό, σημειώνοντας πως κάθε Τρίτη και Τετάρτη θα εμβολιάζονται περίπου 60-70 άτομα κάθε φορά.

    Σημειώνεται πως το τμήμα εμβολιασμού του ΓΝ Πάφου απαρτίζεται από λειτουργούς επισκεπτριών υγείας και από ιατρικό λειτουργό.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %326 %2021 %08:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνολικά 64 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
    Συνολικά 64 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

    Συνολικά 64 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
     
    Από τους 64 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι έξι βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.
     
    Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 4 άτομα από Ιδρύματα, ενώ 21 ασθενείς είναι κλινήρεις.

    Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 58 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %288 %2021 %07:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αστυνομία: Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα
    Αστυνομία: Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα

    Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές που λαμβάνει η Αστυνομία.
     
    Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι είναι ανοικτοί και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί αφού λόγω των καιρικών συνθηκών οι δρόμοι είναι ολισθηροί.
     
    Στο μεταξύ, σε ορισμένες περιοχές, λόγω εργασιών που εκτελούνται είναι πιθανόν να επηρεαστεί η ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης.
     
    Στο πλαίσιο της κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, η ανατολική λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, προς Λεμεσό, θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από το ύψος του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών μέχρι την έξοδο προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.
     
    Η τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, στο συγκεκριμένο τμήμα, θα διεξάγεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.  Η κυκλοφορία οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα είναι απρόσκοπτη.
     
    Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.
     
    Την ίδια στιγμή, τμήματα του δρόμου Σωτήρας – Αγίας Θέκλας, στην επαρχία Αμμοχώστου, παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, λόγω εκτέλεσης οδικών εργων.
     
    Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος Stop & Go.
     
    Στην επαρχία Λάρνακας, μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου, εκτελούνται κατασκευαστικές εργασίες, στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού.
     
    Οι εργασίες εκτελούνται καθημερινά από τις 7π.μ. μέχρι και τις 4μ.μ. και κατά τη διάρκειά τους, τμήμα της λωρίδας κυκλοφορίας, του δρόμου, από το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου μέχρι τη “Δεξαμενή” Χοιροκοιτίας, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 950 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.
     
    Στην πόλη της Λάρνακας, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, εκτελούνται εργασίες στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, για δημιουργία κυκλικού κόμβου. Λόγω των εργασιών, στο τμήμα της λεωφόρου Γρ. Διγενή, από τον κυκλικό κόμβο ‘ΓΣΖ’ μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (παρά την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου), υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διακίνηση της κυκλοφορίας.
     
     Εργασίες για κατασκευή κυκλικού κόμβου διεξάγονται και στη λεωφόρο Γ. Χριστοδουλίδη, στη Λάρνακα. Λόγω των εργασιών, στο τμήμα της Λεωφόρου Γ. Χριστοδουλίδη, από τον κυκλικό κόμβο ‘ΓΣΖ’ μέχρι τον κυκλικό κόμβο ‘Νέου Νοσοκομείου’, ισχύουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διακίνηση της κυκλοφορίας.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %279 %2021 %07:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Στις 113 οι καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
    Στις 113 οι καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

    Σε 111 καταγγελίες πολιτών και 2 καταγγελίες που έχουν σχέση με υποστατικά για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.
     
    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6.00πμ σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 10.773 έλεγχοι.
     
    Σημείωσε ότι 40 καταγγελίες αφορούσαν επιβαίνοντες σε οχήματα χωρίς sms, 26 πεζούς χωρίς sms και οι υπόλοιποι καταγγελίες αφορούσαν τη μη χρήσης προστατευτικής μάσκα.
     
    Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.638 έλεγχοι και προέκυψαν 22 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 2.178 έλεγχοι με 51 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.462 έλεγχοι με 12 καταγγελίες πολιτών και 1 καταγγελία σε υποστατικό, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 920 έλεγχοι με 9 καταγγελίες πολιτών και 1 καταγγελία που είχε σχέση με υποστατικό, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 2.121 έλεγχοι με 15 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 836 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών.
     
    Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 516 ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράβαση.
     
    Η ΜΜΑΔ διενήργησε 73 ελέγχους, από τους οποίες δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράβαση.
     
    Από τις 10.773 ελέγχους οι 29 αφορούσαν την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία. Από τους ελέγχους  δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράβαση.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %268 %2021 %07:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σειρά συστάσεων προς Κύπρο από ΣτΕ για προστασία εθνικών μειονοτήτων
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %646 %2021 %16:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να αντιστρέψει πολιτικές του Τραμπ τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %644 %2021 %16:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Σπέχαρ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αποστολή καλών υπηρεσιών ΓΓ ΟΗΕ
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %642 %2021 %16:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Eurostat: Eξαιρετικά πολλές απουσίες από την εργασία καταγράφηκαν από την 11η έως 24η εβδομάδα του 2020
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %546 %2021 %14:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Ταμείο Ανάκαμψης: Η Επιτροπή εκτιμά πως εθνικά σχέδια χρειάζονται ακόμη δουλειά
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %537 %2021 %13:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Αμερική του Μπάιντεν θέλει επιστροφή στον ρόλο της παγκόσμιας ηγετικής δύναμης
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %526 %2021 %13:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Η μεθοδολογία των χαλαρώσεων στη διαδικτυακή συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %514 %2021 %13:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Eurostat: 20,3 εκατομμύρια έγκυρες άδειες διαμονής στην ΕΕ στο τέλος του 2019
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %509 %2021 %13:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Σ. Κυριακίδου: Ο κορονοϊός είναι παγκόσμια πανδημία και απαιτεί παγκόσμιες λύσεις
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %502 %2021 %13:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Διαφοροποίηση διαδικασίας ραντεβού για εμβολιασμό κατά COVID
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %492 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Επέκταση χωρικών υδάτων και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης προανήγγειλε ο Δένδιας
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %485 %2021 %12:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Τις ανακοινώσεις Λαγκάρντ, την Πέμπτη, αναμένει η αγορά ομολόγων
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %472 %2021 %12:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωπαϊκή Επ: Ανησυχία καθώς τα νέα στελέχη τoυ νέου κορονοϊού εξαπλώνονται
    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %460 %2021 %12:%Ιαν σε ΥΓΕΙΑ
  • Γκουτέρες: Το Ισραήλ να ακυρώσει την απόφασή για τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %439 %2021 %11:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Τουρκία: Απαγόρευση των διαφημιστικών σε Twitter, Periscope και Pinterest
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %416 %2021 %10:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ογδόντα χρόνια Πολίτης Κέιν. Ο μεγαλοφυής Όρσον Γουέλς, ο Μανκ και το φάντασμα του Χερστ
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %398 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Πολιτικές αποκλεισμού των τυφλών καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %395 %2021 %10:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δριμύ ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα. Στους -16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %385 %2021 %10:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Κύπρος- ΗΑΕ: Ανάγκη πραγματοποίησης της πρώτης τριμερούς με την Ελλάδα
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %376 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στο μικροσκόπιο η αύξηση της αποζημίωσης των μελών της Ερευνητικής για πολιτογραφήσεις
    Συντάχθηκε στις %AM, %19 %362 %2021 %09:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

Εξάσκηση δικαιώματος προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων

Exercising a right related to the protection of data of natural persons

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΡΧΕΙΟ

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon