Συνάντηση ΟΚΥπΥ με γιατρούς για την οικονομική πρόταση παραχώρησης κινήτρων

Συναντώνται σήμερα το μεσημέρι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός έχει δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.
 
Ουσιαστικά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ αναμένονται σήμερα να δώσουν την απάντηση τους αν αποδέχονται ή όχι την οικονομική πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Το περασμένο Σάββατο, ο ΟΚΥπΥ είχε καταθέσει τη νέα οικονομική πρόταση στις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, των οποίων οι εκπρόσωποι επιφυλάχθηκαν να την μελετήσουν και να επανέλθουν σήμερα.
 
Οι κυβερνητικοί γιατροί ζητούν κίνητρα, τα οποία θα πετύχουν την μείωση της διαφοράς που σήμερα υπάρχει μεταξύ της αμοιβής των γιατρών του δημοσίου και των απολαβών των ιδιωτών γιατρών για να συγκρατήσει τη φυγή γιατρών από το δημόσιο και την ίδια ώρα να προσελκύσει γιατρούς για να προσληφθούν στο δημόσιο.
 
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ώστε να επέλθει εργασιακή ειρήνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και θα ακολουθήσει εργασιακή ειρήνη ούτως ώστε να μπορούμε ως Οργανισμός και συντεχνίες κυβερνητικών γιατρών να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τόσο τους γιατρούς όσο και τον Οργανισμό», είπε ο κ. Χαριλάου.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:48

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.