Αστυνομία: Συλλήψεις και κατασχέσεις τροποποιημένων οχημάτων

Οι έλεγχοι που άρχισαν χθες για τροχαίες παραβάσεις που αφορούν κυρίως τροποποιημένες μοτοσυκλέτες και οχήματα, είχαν ως αποτέλεσμα να κατασχεθούν 27 μοτοσικλέτες και 4 αυτοκίνητα και να συλληφθούν 5 πρόσωπα ανέφερε  στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι άλλες 16 μοτοσικλέτες κατασχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Ο κ. Ανδρέου είπε ότι σε τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους Αστυνομικούς  Διευθυντές που πραγματοποιήθηκε χθες δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη να γίνονται στοχευμένα επιχειρήσεις σε όλες τις επαρχίες, καθ΄όλο το 24ώρο για παραβάσεις που αφορούν οδήγηση τροποποιημένων μοτοσικλετών ή αυτοκινήτων, με μεγάλες ταχύτητες και πρόκληση θορύβου και ανησυχίας.
 
Εξήγησε ότι το θέμα τέθηκε στην τηλεδιάσκεψη καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγιναν καταγγελίες, αλλά παρατηρήθηκε και διαπιστώθηκε και από την Αστυνομία ότι κυκλοφορούν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, αρκετές μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και οχήματα που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και που προκαλούν ανησυχία με τις εξατμίσεις τους.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου αυτού. Σημείωσε ότι «θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους τόσο για την ασφάλεια των ιδίων των οδηγών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και οδηγούν μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες, τροποποιημένες, όσο και για την ασφάλεια των άλλων πολιτών που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο».
 
Στο πλαίσιο των οδηγιών του Αρχηγού Αστυνομίας, συνέχισε ο κ. Ανδρέου έγιναν 330 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις σε παγκύπριο επίπεδο

Πρόσθεσε ότι τη Λευκωσία μετά από ελέγχους έγιναν 36 καταγγελίες και κατασχέθηκαν 8 μοτοσικλέτες.
 
Στη Λεμεσό έγιναν  78 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και 14 μοτοσικλέτες και συνελήφθησαν 3 πρόσωπα.
 
Ανέφερε περαιτέρω ότι τα οχήματα που κατασχέθηκαν στη Λεμεσό, 4 αυτοκίνητα, 10 μοτοσικλέτες, 3 μοτοποδήλατα και μια τετράτροχη μοτοσικλέτα φέρονται να έχουν υποστεί μηχανικές τροποποιήσεις, δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής, δεν έφεραν τα έγγραφα τους και οι οδηγοί τους φέρονται να είχαν προβεί και σε διάφορες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, ανέφερε προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε μια περίπτωση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων για υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, απειλής χρήσης βίας, ανησυχίας και παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του.
 
Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένο περιστατικό, είπε ότι μέλη της Αστυνομίας είχαν ανακόψει για έλεγχο, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 38χρονος, ο οποίος φέρεται να μην φορούσε προστατευτικό κράνος και η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Αμέσως μετά την ανακοπή ο 38χρονος φέρεται να άρχισε να αντιδρά προκαλώντας ανησυχία, ενώ έσπρωξε τον Αστυνομικό ο οποίος τον συνέλαβε για τα αυτόφωρα αδικήματα. Δεύτερος αστυνομικός προσέγγισε το σημείο για να βοηθήσει τον πρώτο Αστυνομικό αφού ο 38χρονος φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη. Ταυτόχρονα, πρόσωπο ηλικίας 17μισι ετών φέρεται να παρεμπόδιζε τους Αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, ενώ τρίτο πρόσωπο ηλικίας 28 ετών, φέρεται να καταφερόταν κατά των μελών της Αστυνομίας και να προκαλούσε ανησυχία. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λεμεσού όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας εξήγησε ότι στη Λάρνακα το πρόβλημα είχε διαπιστωθεί νωρίτερα και προηγήθηκαν έλεγχοι που είχαν αποτέλεσμα να κατασχεθούν την τελευταία εβδομάδα 16 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, για μετατροπές ή άλλες παραβάσεις.
 
Όπως είπε ο κ. Ανδρέου στην Πάφο οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις περιοχές Χλώρακας, Γεροσκήπου και άλλες κοινότητες στις οποίες το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε έξαρση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας με διάφορες υποθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ελέγχθηκαν 49 οχήματα και 11 πεζοί και διεξήχθησαν κάποιες επιπλέον έρευνες σε άλλα 21 οχήματα και 9 πεζούς, προσθέτοντας ότι κατά τη διενέργεια αυτών των ελέγχων στην περιοχή Χλώρακας προέκυψε γύρω στις 17.30 σύλληψη  ενός 30χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο μαχαίρια, ένα 10 εκατοστών και 7 εκατοστών.
 
Ανέφερε περαιτέρω ότι σε δεύτερη περίπτωση στις 19.00 συνελήφθη πρόσωπο το οποίο είχε στην κατοχή του δύο μπαλτάδες, ένα μήκους 32,5 εκατοστών και δεύτερο 26 εκατοστών.
 
Ο κ. Ανδρέου είπε ότι κατά τους ελέγχους στις περιοχές της Πάφου έγιναν και 11 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις.
 
Αναφερόμενος στους ελέγχους που έγιναν στην περιοχή Αμμοχώστου, βάσει των χθεσινών οδηγιών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι έγιναν 83 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις και επιπλέον άλλες 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και κατασχέθηκαν 5 μοτοσικλέτες που έφεραν διάφορες μηχανικές μετατροπές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:05

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.