Διαφορετική αντιμετώπιση για τα σχολεία Αραδίππου ζητούν οι γονείς

Την εκτίμηση ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να αντιμετωπίσει διαφορετικά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Αραδίππου, μετά και τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λύκειο, εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς όλων των σχολείων του Δήμου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο των οργανωμένων γονέων των Δημοτικών και του Γυμνασίου του Δήμου Αραδίππου εκφράζουν «εντονότατη ανησυχία για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 21 Μαΐου».
 
Αφού αναφέρουν πως πρώτοι απ’ όλους «οι γονείς επιθυμούν να επανέλθουν στην κανονικότητα οι σχολικές μονάδες και να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία, σε ένα ασφαλισμένο περιβάλλον για τα ίδια» σημειώνουν πως ο Δήμος Αραδίππου «βρέθηκε από την αρχή της πανδημίας στο μάτι του κυκλώνα. Κερδίσαμε αρνητικές πρωτιές, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιωνόταν στο Δήμο ήταν εμφανώς αυξημένος σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Κύπρο».
 
Στην ανακοίνωση οι γονείς σημειώνουν πως «ως πολίτες της Αραδίππου ζήσαμε τον στιγματισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό, λόγω της πανδημίας, αλλά δεν αντιδράσαμε αφού θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας. Την ήδη αυξημένη ανησυχία μας, ενίσχυσε προ ημερών, η είδηση ότι επιβεβαιώθηκαν δυο νέα κρούσματα στο Λύκειο Αραδίππου, μέσα από δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε λιγότερους από 30 μαθητές».
 
Αναφέρεται ακόμα ότι μετά τον εντοπισμό των δύο νέων κρουσμάτων «η έντονη ανησυχία των γονέων μετατράπηκε σε αντιδράσεις κατά πόσον τελικά, τα σχολεία του Δήμου Αραδίππου θα έπρεπε να επαναλειτουργήσουν. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση από το Υπουργείο Παιδείας,  όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων της Αραδίππου, αφού είναι γνωστό ότι το πρόβλημα υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει σε αυξημένα ποσοστά στον Δήμο».

Ταυτόχρονα παραθέτουν προβληματισμούς τους για το «κατά πόσον οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας» και διερωτώνται «ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην ψυχολογία των παιδιών, ηλικίας 6 μέχρι και 12 ετών, που θα υποβληθούν στην εξέταση για τον ιό και θα αναμένουν τα αποτελέσματα, εάν έγινε προγραμματισμός για τα παιδιά ή τους γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τι θα γίνει με την απογευματινή φύλαξη όσων παιδιών οι γονείς επιστρέψουν στις εργασίες τους».

Στην ανακοίνωση τους οι γονείς του Δήμου Αραδίππου θεωρούν ότι «θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες» τους, προσθέτουν πως «τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να τύχουν πιστής εφαρμογής από όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους» και διευκρινίζουν ότι σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη τήρηση των πρωτοκόλλων, θα αναγκαστούν να εξετάσουν «άλλα μέτρα αντίδρασης, τα οποία θα επιβαρύνουν ήδη τη βεβαρημένη ψυχολογία όλων».
 
Σημειώνουν ακόμα ότι οι ανησυχίες τους επιβεβαιώνονται και ενισχύονται με  τη σημερινή γραπτή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ στην οποία αναφέρεται πως «δύο μέρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, δεν έχει ακόμα σταλεί σ’ αυτά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ υπάρχουν σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών».

Στην ανακοίνωση οι οργανωμένοι γονείς εκφράζουν την πεποίθηση πως «η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες, θα πρέπει να γίνει, αφού  προηγουμένως όλοι όσοι εισέλθουν στα σχολεία, υποβληθούν σε εξετάσεις για κορωνοϊό και αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τους», σημειώνοντας πως  «σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό δεν θα έχουν ανακοινωθεί μέχρις τις 20 Μαΐου, τότε τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.