Αρχίζει τη Δευτέρα εργαστηριακός έλεγχος εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο και κατασκευές

Αρχίζει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, και ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου, ο εργαστηριακός έλεγχος των εργαζόμενων στο λιανικό εμπόριο και τον κατασκευαστικό τομέα, ενόψει της επαναλειτουργίας των δύο κλάδων. Θα διενεργηθούν σύνολο 20 χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις για κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, με γνώμονα τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και ελέγχου των επιπτώσεων της άρσης των απαγορεύσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Υγείας για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και των εργοταξίων.

Η διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα αρχίσει στις 4 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου 2020. Τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα αναγράφονται στον συνημμένο πίνακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 14,000 από τις 20,000 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, και οι 6,000 εξετάσεις στους εργαζόμενους σε εργοτάξια.

Από το Πρόγραμμα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων.

Το Πρόγραμμα, σημειώνεται, αφορά τους εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε θέσεις που έχουν άμεση επαφή με την εξυπηρέτηση κοινού, όπως είναι οι πωλητές και οι ταμίες.

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που εργοδοτούν, μπορούν να εξεταστούν ως εξής:

Σε επιχειρήσεις μέχρι 3 υπαλλήλους, θα εξετάζεται 1 άτομο ανά υποστατικό,

Σε επιχειρήσεις μέχρι 10 υπαλλήλους, θα εξετάζονται 3 άτομα ανά υποστατικό,

Σε επιχειρήσεις με πέραν των 10 και λιγότερους από 30 υπαλλήλους, θα εξετάζονται 6 άτομα ανά υποστατικό, και

Σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 30 άτομα, θα εξετάζονται 10 άτομα ανά υποστατικό.

Η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και όχι κατόπιν προσωπικού ραντεβού και η διεύθυνση της επιχείρησης θα πρέπει να συμπληρώνει το «Έντυπο αιτήματος δειγματοληψίας COVID-19» και να το αποστέλλει στο εργαστήριο της επιλογής της.

Ο έλεγχος στους εργαζόμενους σε εργοτάξια θα γίνει με δύο τρόπους, ως ακολούθως:

Οι 3,000 δειγματοληψίες θα γίνουν με τη χρήση κινητών μονάδων στους χώρους των εργοταξίων

Για τις υπόλοιπες 3,000 δειγματοληψίες, θα διευθετηθούν ραντεβού στα δειγματοληπτικά κέντρα που όρισε έκαστο εργαστήριο και αναγράφονται στον σχετικό πίνακα.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα εργαστήρια θα ενημερωθούν μέχρι την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, για τον κατάλογο των εργοταξίων που θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα, καθώς επίσης και ο αριθμός των εξεταζόμενων ανά εργοτάξιο.

Για τις επιχειρήσεις που δεν θα περιληφθούν στη δειγματοληψία που θα γίνει με κινητή μονάδα, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και όχι κατόπιν προσωπικού ραντεβού και η διεύθυνση της επιχείρησης θα πρέπει να συμπληρώνει το «Έντυπο αιτήματος δειγματοληψίας COVID-19» και να το αποστέλλει στο εργαστήριο της επιλογής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.