Επιπλέον 2,000 εργαστηριακές εξετάσεις για εργαζόμενους επιχορηγεί το Υπ. Υγείας

H Κυβέρνηση αποφάσισε όπως αναλάβει το κόστος για τη διενέργεια 2,000 επιπλέον εργαστηριακών εξετάσεων σε επαγγελματίες που απασχολούνται στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας στους τομείς λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων (αρτοποιεία και υπεραγορές), φρουταγορές, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ και παντοπωλεία και οίκους ευγηρίας, που δεν είχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσω του προγράμματος ελέγχου 20,000 εργαζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σκοπός της νέας πρωτοβουλίας είναι να επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 15 άτομα σε θέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Διευκρινίσεις για τον όρο «εφοδιαστική αλυσίδα» και κατόπιν συνεννόησης με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, δίνονται στο έντυπο που επισυνάπτεται. Τονίζεται πως οι εργοδοτούμενοι σε θέσεις όπως το Λογιστήριο, η Διοίκηση, το Τμήμα Μάρκετινγκ, κτλ, δεν εμπίπτουν στο πρόγραμμα και οφείλουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να επικοινωνούν οι ίδιες με τα εργαστήρια που αναγράφονται στον συνημμένο κατάλογο για τη διευθέτηση ραντεβού και θα πρέπει υποχρεωτικά να αποστέλλουν κατάλογο με τα ονόματα των ατόμων που θα εξεταστούν και το τμήμα της επιχείρησης στο οποίο εργάζονται.

Σημειώνεται δε ότι δόθηκαν οδηγίες προς τα κλινικά εργαστήρια όπως δίνουν προτεραιότητα σε εταιρείες/επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα της διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων σε 20,000 εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα των 2,000 έχει παραχωρηθεί ποσοστό 20% (400 τεστ) για εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας. Οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας οφείλουν να επικοινωνούν με τα εργαστήρια για τη διευθέτηση ραντεβού.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το σχέδιο τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.