Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο δεκάδων παιδιών για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό η σύνδεση με το διαδίκτυο των νοικοκυριών που δεν διέθεταν μέχρι πρόσφατα την υπηρεσία, κατόπιν σχετικής καταγραφής των αναγκών που έγινε μέσω των σχολείων περιπτώσεων που αφορούσαν σε μαθητές/μαθήτριες.
 
 Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας την Μεγάλη Πέμπτη, προστίθεται ότι η σύνδεση  με το διαδίκτυο των νοικοκυριών που ακόμα να συνδεθούν θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και διευκρινίζεται ότι η σύνδεση υλοποιείται τόσο από ίδιους πόρους του ΥΠΠΑΝ όσο και από εταιρείες τηλεπικοινωνιών που προσφέρουν δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου σε μαθητές/μαθήτριες δημόσιας εκπαίδευσης, στις οποίες το Υπουργείο εκφράζει τις ευχαριστίες του για την προσφορά.
 
Συγκεκριμένα το Υπουργείο  ευχαριστεί, την εταιρεία Cablenet για τη δωρεά 100 συνδέσεων διαδικτύου με δωρεάν κάλυψη για περίοδο δώδεκα μηνών και τις εταιρείες Cyta (ATHK), Primetel και Εpic Ltd για τη δωρεά τους από 230 κάρτες κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν δωρεάν παροχή 100 Gigabyte δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ανά μήνα, για διάστημα τριών μηνών.
 
 Όπως και οι άλλες δωρεές, η προσφορά αυτή συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ούτως ώστε όλα  τα παιδιά να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να έχουν την απαραίτητη παιδαγωγική στήριξη, καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:43

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.