Επαναπατρίστηκαν 148 Κύπριοι με δύο πτήσεις από Λονδίνο και Σόφια

Με δύο πτήσεις, της AEGEAN AIRLINES από το Λονδίνο και της Bulgarian Air από τη Σόφια, επαναπατρίστηκαν το απόγευμα 148 συνολικά Κύπριοι που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες του εξωτερικών και είχαν εγκλωβιστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα γύρω στις 16.45 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας η πτήση της Bulgarian Air από τη Σόφια μεταφέροντας 42 Κύπριους πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία.
 
Ορισμένοι από τους επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους, καθώς και φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή γύρω στις 17.00, προσγειώθηκε η πτήση της AEGEAN AIRLINES από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, η οποία μετέφερε 106 επιβάτες.
 
Ορισμένοι από τους επιβάτες είναι φοιτητές, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπου είχαν μεταβεί για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους.  
 
Συγκεκριμένα, με την πτήση από το Λονδίνο επαναπατρίστηκαν Κύπριοι από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία,  Ηνωμένες Πολιτείες  και Ιταλία.
 
Με την άφιξη των δύο αεροσκαφών, τα οποία στάθμευσαν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ειδικό σημείο του αερολιμένα, όπου δειγματολήπτες με ειδικές στολές, τους πήραν δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος για κορωνοϊό.
 
Στη συνέχεια οι επιβάτες των δύο πτήσεων που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες ή είχαν μεταβεί στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν  με λεωφορεία σε χώρους που επιλέχθηκαν από το Κράτος για να παραμείνουν σε περιορισμό επίσης για 14 μέρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοίνωσαν ότι «η πτήση από τo Λονδίνο στην Λάρνακα είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES και του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της πτήσης. Η κυβέρνηση επιθυμεί  να ευχαριστήσει δημόσια και τις δύο εταιρείες για την ευγενή προσφορά τους».

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.