Ένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, στα 92 ο συνολικός αριθμός

Ένα μόνο θετικό αποτέλεσμα από τα 323 τεστ που έγιναν σήμερα στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι 92.
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου το απόγευμα, ο κ. Πιλλί ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 3.109 τεστ στα κατεχόμενα, 43 άτομα συνολικά έχουν πάρει εξιτήριο μετά την θεραπεία τους (29 ήταν Γερμανοί, άρα 14 οι Τ/κ), 47 άτομα συνεχίζουν την θεραπεία τους.
 
Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε στη Λάπηθο, είπε ο κ. Πιλλί κάνοντας λόγο για οριζόντια πορεία της επιδημίας και χάρη στις αποφάσεις και τα μέτρα που πήρε η «κυβέρνηση».
 
Για τα χθεσινά 3 κρούσματα, υπενθύμισε ότι οι Τ/κ φοιτητές που είχαν έρθει στις 21 Μαρτίου από την Βρετανία και μένουν σε 3 διαφορετικά ξενοδοχεία – καραντίνα, θα παραμείνουν για άλλη μια μέρα σε υποχρεωτική απομόνωση παρά το ότι χθες, συμπλήρωσαν το 14ημερο, καθώς συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εν λόγω κρουσμάτων.
 
Ο «υπουργός υγείας» μίλησε και για τις δωρεές που γίνονται σε ιατρικό υλικό και εξοπλισμό προστασίας, από το εσωτερικό, το εξωτερικό και την Τουρκία, όπως είπε. Με ιδιωτικό αεροπλάνο, ανέφερε, σήμερα μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα 50.000 χειρουργικές μάσκες, 3.000 ειδικές μάσκες και αντιϊκά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες.
 
Ο ειδικός επιδημιολόγος, Εμρέ Βουνταλί, ανέφερε στο πλαίσιο της ίδιας διάσκεψης Τύπου, ότι ο ένας εκ των δύο ασθενών που βρίσκονται στην εντατική μονάδα παρακολούθησης έχει συνδεθεί με τον αναπνευστήρα. Ο κορωνοϊός, σημείωσε, είναι μια νέα ασθένεια και όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στα κατεχόμενα, είναι ίδια όπως και στις θεραπείες σε άλλες χώρες, Κίνα, ΗΠΑ και αλλού.
 
Η επικεφαλής του «τμήματος πρωτοβάθμιας ιατρικής εξυπηρέτησης», Τσιγντέμ Τσαγά ανέφερε ότι 1050 άτομα συνολικά, που ήρθαν από το εξωτερικό, βρίσκονται υπό ελεγχόμενη απομόνωση και ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα και πρόσθεσε ότι άλλα 75 άτομα παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα ως επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.