Δρ. Κωστρίκης: Επιτακτική η χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι

Επιτακτική είναι η χρησιμοποίηση μάσκας κατά τις μετακινήσεις πολιτών που μεταβαίνουν σε χώρους όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, δήλωσε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμηματος Βιολογικών Επιστημών Λεόντιος Κωστρίκκης και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κωστρίκκης ανέφερε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα, αφού όπως εξήγησε, τα σταγονίδια τα οποία εκπέμπονται από το βήχα ή ακόμη και από την ομιλία, αιωρούνται στον αέρα για τρεις ώρες.
Είναι εξαιρετικής σημασίας, ανέφερε, οι πολίτες να φορούν μάσκα όταν θα βρίσκονται σε απόσταση από άλλα άτομα και ειδικότερα όταν μεταβαίνουν σε χώρους όπως οι υπεραγορές και τα φαρμακεία.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι παρατηρείται έλλειψη μασκών στην αγορά, ο κύριος Κωστρίκκης προέτρεψε τους πολίτες που δεν έχουν μάσκα, να φορούν ότιδήποτε καλύπτει το στόμα και τη μύτη.
Αναφερόμενος στον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κύπρο, ο κύριος Κωστρίκκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι εν μέρει, οφείλονται στον αυξημένο αριθμό των τεστ που διενεργούνται.
Επισήμανε πως τις επόμενες ημέρες η ομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης θα είναι σε θέση να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση.
Ο κύριος Κωστρίκκης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να σπάσουν οι εστίες μετάδοσης του ιού σε περιοχές όπως η Πάφος και η Αραδδίππου.

Σύνταξη: Παναγιωτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.