Υπ. Υγείας: Ευθύνη μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών

Η δική μου ευθύνη και του συνόλου της Κυβέρνησης, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, λέει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι «γι᾽αυτή την υποχρέωση είμαι υπόλογος έναντι του Συντάγματος αλλά και απέναντι στη συνείδησή μου».
 
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ιωάννου έγραψε ότι αφουγκράζεται τις έγνοιες των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα. «Συμμερίζομαι πολλά από τα επιχειρήματα για τα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτήριων. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και του ζητώ κατανόηση, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση» πρόσθεσε.
 
«Σε αυτή την προσπάθεια είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη και είμαι έτοιμος να δεχθώ κριτική», συνέχισε, ενώ διαβεβαίωσε πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».
 
Στην ανάρτησή του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες δεν φανταζόταν ότι θα ερχόταν η ώρα που θα υποχρεωνόταν να εκδίδει διατάγματα για να επιβάλει περιορισμούς σε ατομικά δικαιώματα συμπολιτών του.
 
«Επαναλαμβάνω, δεν είναι από επιλογή αλλά από αδήριτη ανάγκη και κατόπιν υποδείξεως των επιστημόνων. Όπου δεν πάρθηκαν μέτρα τα αποτελέσματα είναι τραγικά, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων και μόνοι στα σπίτια τους. Και δεν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες αλλά για χώρες με πρότυπο επίπεδο υπηρεσιών υγείας», σημείωσε. 
 
«Αγωνιώ και εγώ μαζί σας, είμαι κι εγώ μέλος αυτής της κοινωνίας, έχω και εγώ οικογένεια, γονείς και παιδιά. Παραμένω επικεντρωμένος στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας. Παραδίδω όσους ισοπεδωτικά με συγκρίνουν με αδίστακτους δικτάτορες στην κρίση των πολιτών. Είναι η ώρα της συλλογικότητας, για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό "αόρατο" εχθρό» κατέληξε ο κ. Ιωάννου.
 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.