Αρχηγός Αστυνομίας:Αχρείαστες οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Αχρείαστες χαρακτήρισε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα πολιτών με αφορμή τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, σημειώνοντας ότι οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν λόγο να αντιδρούν και να ανησυχούν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης σχολιάζει, μεταξύ άλλων, τις αντιδράσεις ως προς το θέμα των ελέγχων της Αστυνομίας για συμμόρφωση των πολιτών με την απαγόρευση συγκέντρωσης προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων και ως προς το σκίτσο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου για την προσπάθεια της Αστυνομίας για να μείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους.
«Θεωρώ ότι είναι αχρείαστες αυτές οι αντιδράσεις και στα αυτιά τα δικά μας δεν φτάνουν αντιδράσεις από κόσμο. Θεωρώ ότι αν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχουν από κάποια άτομα τα οποία προφανώς σχεδιάζουν ή έχουν σχεδιάσει να κάνουν οποιαδήποτε παράτυπη ενέργεια σε σχέση με αυτό που έχει εξαγγελθεί», είπε.

«Δηλαδή, ένας νομοταγής πολίτης, ένας άνθρωπος που αγαπά την οικογένειά του, που αγαπά την υγεία του, υπάρχει λόγος να αντιδράσει επειδή αναφέρθηκε στο διάταγμα ότι θα μπορεί η Αστυνομία να παρεμβαίνει σε περίπτωση που υπάρχει μια παρανομία σε ένα σπίτι;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: “Το θεωρώ λίγο οξύμωρο να γίνεται αυτή η συζήτηση με την έννοια ότι ένας σωστός άνθρωπος θα έπρεπε να χαρεί[…] Νομίζω όλοι λαμβάνουμε τα μέτρα μας όταν έχουμε τη στοιχειώδη μόρφωση και τη στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στους γύρω μας να περιοριστούμε στο σπίτι μας». «Κι εγώ έχω παιδιά, έχω εγγόνια, και σας λέω ότι εδώ και 15 -20 μέρες δεν τα έχω δει μπροστά μου. Μιλάμε με διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, μιλάμε στα τηλέφωνα γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει να βρεθούμε για τον απλούστατο λόγο γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία ο ένας του άλλου. Ως εκ τούτου, γιατί να ανησυχήσει ο κόσμος;”, είπε.

Ξεκαθάρισε ότι «η κατοικία ενός εκάστου είναι απαραβίαστη και αυτό το σεβόμαστε πλήρως. Η Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει να κάμει την οποιαδήποτε παρατήρηση ή να χρησιμοποιήσει βία για να μπει σε κάποια κατοικία. Αλοίμονο. Εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι ότι μετά από μια πληροφορία που μπορεί να μας δώσει κάποιος ότι σε κάποιο σπίτι γίνεται μια εκδήλωση ή μια σύναξη, η οποία είναι επικίνδυνη, τότε η Αστυνομία μπορεί να πάει εκεί να τους πει έτσι με πολλή πειθώ και ευγένεια ότι αυτό το πράγμα που κάνουν στρέφεται κατά της υγείας πρωτίστως της δικής τους και κατ’ επέκταση της υγείας των υπολοίπων που πιθανόν να συναναστραφούν μαζί σας».

«Αν βέβαια αυτή η κατάσταση συνεχίζει τότε σίγουρα υπάρχουν τρόποι τους οποίους γνωρίζει η Αστυνομία και μπορεί να παρέμβει είτε μέσω ενός εντάλματος έρευνας ή με κάποιο άλλο τρόπο και να καταγγελθεί ο κάτοχος της κατοικίας ή και όσοι ευρίσκονται εκεί με βάση των διαταγμάτων. Είναι πολύ απλό το ζήτημα», είπε.
Επανέλαβε ότι αυτό το μέτρο «θα πρέπει να φοβίζει ή να ανησυχεί εκείνους που προτίθενται να διαπράξουν ένα αδίκημα ή μια παράβαση που να αντιβαίνει στο διάταγμα. Γιατί να ανησυχήσει ο υπόλοιπος κόσμος;».

Ανέφερε ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στη βάση της νομιμότητας. «Ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος, αλοίμονο να παρεμβαίνει η Αστυνομία και να υπερβαίνει τον νόμο[…]. Στόχος όλων μας είναι (η διασφάλιση) της δημόσιας υγείας και η υγείας του κάθε ενός από εμάς αυτό είναι το ζητούμενο. Σκοπός μας δεν είναι ούτε η ταλαιπωρία του κοινού ούτε και η επιβολή προστίμου και να οδηγούμε τον οποιονδήποτε πολίτη ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς σχετικά με τους ελέγχους της Αστυνομίας, είπε ότι γίνονται περισσότεροι στατικοί έλεγχοι. «Έχουμε διαπιστώσει ότι με τους στατικούς ελέγχους είμαστε πιο αποτελεσματικοί γι΄αυτό και έχουν δοθεί οδηγίες από εμένα τις τελευταίες μέρες να μειωθούν οι μηχανοκίνητες περιπολίες και να επικεντρωθούμε περισσότερο στη διενέργεια ελέγχων στους δρόμους[…] στην προσπάθεια μας, επαναλαμβάνω, όχι για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους κάτι που λέγεται κατά κόρον, αλλά γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία του καθενός από εμάς».
«Είμαστε σε στενή συνεργασία», πρόσθεσε, «με τους παρατηρητές της γειτονιάς, οι οποίοι μας βοηθούν και μας παρέχουν πληροφόρηση εκεί που διαπιστώνουν κάποια παράβαση. Έχουμε άριστη και αγαστή συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, με την Πολιτική Άμυνα, με τα δημαρχεία και τα κοινοτικά συμβούλια, με τις επαρχιακές διοικήσεις. Μπορώ να πω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και μπορώ να πω ότι επιφέρει καρπούς για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.