Στελεχώθηκε η κλινική υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Στελεχώθηκε η κλινική υπόπτων περιστατικών με νοσηλευτές και με ιατρούς και έχει τεθεί υπό λειτουργία από χτες, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ  Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στην κλινική θα εργάζονται εκ περιτροπής στη βάση προγράμματος , παθολόγοι, πνευμονολόγοι και καρδιολόγοι, ίσως και χειρούργοι αν παραστεί ανάγκη.

Πρόσθεσε πως η κλινική θα μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 10 περιστατικά με δυνατότητα επέκτασης εάν χρειαστεί. Η κλινική  υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού  θα στελεχώνεται από τρεις με τέσσερις  ιατρούς του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης και  από 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπρόσθετα σημείωσε, θα υπάρχει ένας βοηθός,  μία καθαρίστρια και ένας  κλητήρας οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τον νέο θάλαμο και δεν θα κινούνται σε άλλες περιοχές του Νοσοκομείου.

Σημείωσε πως  με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε χτες η εκπαίδευση των ιατρών και των νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τον θάλαμο  υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου.

Παράλληλα είπε, πως ετοιμάστηκε το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας και Διαλογής το οποίο θα στελεχώνεται από ειδικευόμενους και εξασκούμενους ιατρούς, στην βάση προγράμματος το οποίο ήδη ετοιμάστηκε.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μουτήρη,  η κλινική θα στεγάζεται  στον τρίτο όροφο του ΓΝ Πάφου και θα αποτελείται από δέκα μονόκλινα δωμάτια, όπου θα εισάγονται για σύντομο χρονικό διάστημα τα ύποπτα περιστατικά.  Επίσης Θα  επιβεβαιώνει τα πιθανά κρούσματα τα οποία ακολούθως θα διακομίζονται για θεραπεία στο ΓΝ Αμμοχώστου ή στην ΜΑΦ ή ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού.

Είπε ακόμη πως η Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΓΝ Πάφου ετοιμάστηκε επίσης χτες με την επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού. Επεσήμανε δε, πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν περισσότεροι για να λειτουργήσουν σταδιακά οι υπόλοιπες κλινικές. Πρόσθεσε ακόμη πως  επιθεωρήθηκε ο εξοπλισμός και κυρίως οι αναπνευστήρες.

Στο μεταξύ θα συνεχιστεί και σήμερα η  δειγματοληψία που ξεκίνησε χτες  από όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρ. Λάκη Γιουκκά Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκκάς ανέφερε πως “άρχισε η δειγματοληψία των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα  της Μονάδας Αιμοκάθαρσης", προσθέτοντας πως “αυτή θα ολοκληρωθεί σε διάστημα των τριών ημερών”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιουκκά, οι ασθενείς που ανέρχονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέρχονται σε 11.

Εξιτήριο πήρες χτες ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής  Κλινικής του ΓΝ Πάφου ο οποίος είχε εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο πνευμονολόγος σε ανάρτηση του στα μέσα δικτύωσης αναφέρεται στις 11 δύσκολες μέρες που βίωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του άνθρωποι και πως χτες πήρε εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι του.

Ο ιατρός ευχαρίστησε όλους τους συνανθρώπους του για τις ευχές που του στείλανε αλλά και για την στήριξη τους , σημειώνοντας πως τώρα αναμένει να δυναμώσει για να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Tώρα  σημείωσε “ απλά περιμένω να δυναμώσω λίγο και να μου επιτραπεί να επιστρέψω εκεί που ανήκω και θα ανήκω πάντα,”, δηλαδή, όπως εξήγησε, “δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο μου εντός του δημόσιου νοσοκομείου της Πάφου”.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι “ ο αγώνας τώρα αρχίζει και πως θα τα καταφέρουμε”.

Σημειώνεται πως ο ιατρός ήταν ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού επαγγελματιών υγείας του ΓΝ Πάφου

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.