Ξεκινάει η λειτουργία θαλάμου υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου

Την Δευτέρα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου , σύμφωνα με τον  Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, προσθέτοντας πως οι προετοιμασίες  προχωρούν εντατικά, προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως η διερεύνηση των ύποπτων περιστατικών από την Δευτέρα θα γίνεται στην Πάφο και τα θετικά περιστατικά θα παραπέμπονται στα Νοσοκομεία Αναφοράς. 

Ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του ΓΝ Πάφου και θα αποτελείται από δέκα μονόκλινα δωμάτια, όπου θα εισάγονται για σύντομο χρονικό διάστημα τα ύποπτα περιστατικά, πρόσθεσε. Ο θάλαμος υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού  θα στελεχώνεται από ιατρούς οι οποίοι θα κληθούν από το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια του διατάγματος για επίταξη ιατρών μαζί με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου, είπε. Όπως εξήγησε ο κ. Μουτήρης, θα γίνεται η διερεύνηση και ακολούθως θα παραπέμπονται είτε στα Νοσοκομεία Αναφοράς για νοσηλεία , είτε στο σπίτι για περιορισμό.

Την Δευτέρα , συνέχισε, θα ξεκινήσει και η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Δρ. Μουτήρη αναμένονται οδηγίες από την Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ  για τα τμήματα εμβολιασμών και μητρότητας αλλά και για το πότε θα επαναλειτουργήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του ΓΝ Πάφου σταδιακά.

Στο μεταξύ ιατρός του Ορθοπεδικού θαλάμου του ΓΝ Πάφου είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου από το ιατρικό προσωπικό σε έξι ιατρούς , είκοσι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και δύο καθαρίστριες.

Σημειώνεται πως σήμερα στο κρατικό νοσηλευτήριο λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τα τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης , το Τμήμα Θαλασσαιμίας, το Χημείο και το ακτινολογικό.

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.