Φυλακτού: Καθημερινά ελέγχονται 500 δείγματα για κορονοϊό

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εργάζεται συνεχώς για τον έλεγχο των δειγμάτων για τον κορονοιό, δήλωσε στο Τρίτο ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Λεωνίδας Φυλακτού.


Το Ινστιτούτο, πρόσθεσε, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν και να εξετάσει όσα δείγματα χρειαστεί, ακόμα και χίλια την ημέρα.
Ο κύριος Φυλακτού ανέφερε ότι το Ινστιτούτο έχει επιστρατεύσει όσα χρειάζονται σε προσωπικό, μηχανήματα και υποδομή, ώστε να επισπευθεί ο έλεγχος των δειγμάτων.
Οπως είπε, καθημερινά ελέγχονται 500 δείγματα και αποστέλλονται στο Υπουργείο Υγείας.
Ανέφερε δέ ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ ψηλά στον έλεγχο δειγμάτων, ψηλότερα από πολλές άλλες χώρες, λόγω της σωστής δουλειάς που γίνεται από το Υπουργείο Υγείας με ιχνηλάτηση επαφών και αλλες ενέργειες.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε ότι δεν μπορεί να πεί ποια άλλα εργαστήρια θα πρέπει να μπούν στον αγώνα του ελέγχου δειγμάτων.
Υπογράμμισε δέ για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης. Παραμονή στο σπίτι, οχι σε μεγάλες ομάδες και να περιορίζονται οι εξωτερικές κινήσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:17

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.