Αρχίζει ο επαναπατρισμός Κυπρίων με ναυλωμένες πτήσεις

Τπν επαναπατρισμό με ναυλωμένες πτήσεις των κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό ανακοίνωσε  ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Οι πρώτες πτήσεις σύμφωνα με τον κύριο Καρούσο είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένονται στην Κύπρο αύριο.

Συνεπώς ανέφερε όσοι έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα  και τηρούν τα κριτήρια τα οποία ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του, μπορούν να ξεκινήσουν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, στο τηλέφωνο 24841100.

Το κέντρο ξεκίνησε από απόψε την λειτουργία του στις 9 το βράδυ και θα εξυπηρετεί το κοινό μέχει μέχρι τις 2 το πρωί. Ακολούθως  θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Στο κέντρο έχουν δοθεί οι λίστες με τα ονόματα των ατόμων που έχουν λάβει τα πιστοποιητικά

Οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται στη Βρετανία ή μπορούν να ταξιδέψουν από το Βρετανία, καλούνται όπως  επικοινωνήσουν άμεσα με το κέντρο, ώστε να διευθετηθεί ο επαναπατρισμός τους σύντομα

Ο κύριος Καρούσος, ανέφερε παράλληλα πως θα υπάρξουν πτήσεις και αύριο αλλά κι άλλες πτήσεις μετά την εφαρμογή του διατάγματος απαγόρευσης εισόδου. Ωστόσο διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει πτήσεις επαναπατρισμού.

Μέσω ναυλωμένων πτήσεων θα επαναπατριστούν από αύριο πολίτες της Δημοκρατίας και από Αθήνα.

 

Πηγή Δέσποινα Πούρεκκου

Σύνταξη Δέσποινα Κουρρή

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.