Αύξηση ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών σε συνθήκες κορωνοϊού

Παρουσιάζεται αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών της τάξης του 30%, από τις 9 Μαρτίου, όπου και εμφανίστηκε στην Κύπρο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊου, σύμφωνα με στοιχεία που απεστάλησαν στην Επίτροπο Ισότητας των Φύλων από τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην οικογένεια.
 
Σε ανακοίνωση της, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου καλεί τις γυναίκες θύματα βίας, να καταγγέλλουν το θύτη, είτε στην αστυνομία είτε στο 1440 του ΣΠΑΒΟ άμεσα.
 
Σημειώνει ότι όλες οι δομές στήριξης και προστασίας της Πολιτείας λειτουργούν κανονικά και συνεχίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
 
Όπως αναφέρει, ο επιβαλλόμενος, για διατήρηση της υγείας μας αυτοπεριορισμός, οι νέες εργασιακές συνθήκες, η οικονομική ανασφάλεια, η μείωση των κοινωνικών επαφών, η παραμονή των παιδιών στο σπίτι, δίνει στους θύτες την «ευκαιρία» να επιβάλουν τον εξουσιαστικό ρόλο, που στο άρρωστο μυαλό τους θεωρούν ότι έχουν πάνω στη γυναίκα.
 
«Μην αφήσετε το φόβο να σας εγκλωβίσει σε μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για σας, ίσως και για το παιδί σας. Δραπέτευσε από το φαύλο κύκλο της βίας, σπάσε τη σιωπή σου και άνοιξε τη πόρτα της διαφυγής. Όλοι οι φορείς για το χειρισμό της βίας κατά των γυναικών παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το τηλεφωνικό κέντρο 1440 λειτουργεί 24 ώρες και παρέχει υποστηρικτική και συμβουλευτική βοήθεια στα θύματα.
 
«Ο εχθρός της δικής σου ζωής, έχει πρόσωπο και βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου. Μην του επιτρέψεις ξανά να σε πληγώσει ψυχολογικά και σωματικά. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου», καταλήγει η Επίτροπος, στην ανακοίνωσή της.

Πηγή Κυπε

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.