Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε ΚΕΠ και ΚΕ.ΠΟ.

Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λαμβάνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ) μόνο για αίτηση για έκδοση ταυτότητας, για έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας ασφάλισης ασθενείας, για αίτηση για έκδοση διαβατηρίου, μόνο αν προσκομιστούν εισιτήρια για ταξίδι, για έκδοση πιστοποιητικού γέννησης για νεογέννητο και για παραλαβή εγγράφων που έχουν εκδοθεί (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, προσφυγικές ταυτότητες).
 
Αιτήσεις για υποβολή αιτήσεων, που αφορούν στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (π.χ. για συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα κτλ), για αιτήσεις για ΕΕΕ, για υποβολή δικαιολογητικών για το ΕΕΕ και για το επίδομα τέκνου, για υποβολή αιτήσεων για φοιτητική χορηγία.  Δόθηκε παράταση ενός μηνός από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δηλαδή μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά κιβώτια που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του κάθε ΚΕΠ/ ΚΕ.ΠΟ.
 
Το Υπουργείο καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στα ΚΕΠ / ΚΕ.ΠΟ., για ανανέωση καρτών νοσηλείας, καθώς αυτές θα γίνονται αποδεκτές για περίοδο ενός μηνός, έστω και εάν έχουν λήξει.
 
Το Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ/ ΚΕ.ΠΟ., από 17.03.2020, θα είναι 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., και ως εκ τούτου, ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 8:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ..
 
Το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες, να σεβαστούν τα έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου και να προσέρχονται στα ΚΕΠ και ΚΕ.ΠΟ μόνο εάν επιθυμούν να εξυπηρετηθούν για όλα τα πιο πάνω.

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.