Ενοικιάζουν ξενοδοχείο στα κατεχόμενα για καραντίνα

Στην ενοικίαση ξενοδοχείου όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες οι Τ/κ φοιτητές που θα επιστρέψουν από τη Βρετανία προχωρεί η «κυβέρνηση», ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου τ/κ νεολαίας Βρετανίας την Παρασκευή με ναυλωμένη πτήση θα επιστρέψουν Τ/κ φοιτητές στα κατεχόμενα και στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.



Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, μετά από σύσκεψη σήμερα με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου και τον «υπουργό οικονομίας και ενέργειας», Χασάν Τατσόι στην οποία συζήτησαν τα οικονομικά μέτρα που θα πάρει η «κυβέρνηση», ανέφερε ότι όπως φάνηκε η απόφασή τους να θέσουν το ξενοδοχείου Σάλαμις στην κατεχόμενο Αμμόχωστο, υπό καραντίνα, ήταν σωστή.

Θα πράξουν παρόμοια, είπε, και για τους φοιτητές που θα έρθουν από το εξωτερικό ώστε να είναι καλό για όλους. Οι Τ/κ φοιτητές θα μπορούν να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που θα ενοικιασθεί για να μπουν αυτοί σε καραντίνα για 14 μέρες, όπως αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο», και μετά θα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου νεολαίας Βρετανίας, Ναφιγιά Χορόζογλου ανέφερε ότι ένας Τ/κ φοιτητής βρισκόταν στην πτήση που έφτασε χθες βράδυ στην Πάφο και τρεις σε εκείνη που έφθασε στην Λάρνακα και τώρα είναι στο Τρόοδος μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες των δύο αεροπλάνων που ήρθαν χθες από το Λονδίνο μετά τις 6 το απόγευμα που ίσχυσε το διάταγμα για τις αφίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Χορόζογλου ανέφερε επίσης, όπως μεταδίδουν και τα τ/κ ΜΜΕ, ότι γίνονται διευθετήσεις και την Παρασκευή με ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο θα επιστρέψουν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, Τ/κ φοιτητές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βρετανία.

Δύο εφημερίδες σήμερα, η Ντιαλόγκ και η Αφρίκα, αναφέρονται στην επιστροφή φοιτητών από τα κατεχόμενα στις χώρες τους. Γύρω στις 40.000 είναι οι Τούρκοι φοιτητές που επιστρέφουν στην Τουρκία με πτήσεις τουρκικών αεροπορικών αερογραμμών, αλλά και από το λιμάνι της Κερύνειας.

Υπάρχουν επίσης περίπου 30.000 φοιτητές, η πλειοψηφία των οποίων κατάγεται από την Νιγηρία, δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν.

 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.