Covid-19:Σειρά μέτρων ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Σειρά μέτρων, μετά την επιβεβαίωση ότι γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, η ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού, των εισαγωγών και των χειρουργείων όλων των ειδικοτήτων, για τις επόμενες 48 ώρες, οπότε η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.
Αποφασίστηκε επίσης να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της Καρδιο-χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σταδιακά όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς να λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα πως έχει ήδη αρχίσει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
Στο πλαίσιο των μέτρων αποφασίστηκε εξάλλου ότι η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών ενώ απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο σε όλους τους ασθενείς για τις επόμενες 48 ώρες.
Το Υπουργείο προσθέτει πως έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων από όσους είχαν στενή επαφή με τον ασθενή, οι οποίοι και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Τονίζεται παράλληλα πως στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα πρέπει να προσέρχονται αποκλειστικά και μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Προστίθεται ακόμα πως άτομα τα οποία έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, δεν πρέπει να προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων αλλά να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 14-20 για οδηγίες.
Καταλήγοντας το Υπουργείο Υγείας καλεί όσους πολίτες ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, να αυτό-περιοριστούν και επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.